Новата мода на пазара на смартфони са умните функции и изкуственият интелект. Ако имаме по-стар модел, т.е. на повече от 1 година, то тези функции сякаш остават недостъпни за нас. Но чрез тези приложения, които MakeUseOf ни предлага, можем да направим всеки телефон с Android много по-умен.

 

Files Go

Това е приложение на Google, което дава всички стандартни функции за управление на файлове. Към тях обаче има и няколко интелигентни функции. Например възможност да открива дублирани файлове и да предлага да се махат, да се трият снимки и видеоклипове, които са натрупани чрез чат приложения и не се ползват, както и следене кои приложения не използваме и можем спокойно да премахнем. Има и функция за споделяне на файлове в локална мрежа. Приложението е безплатно.

 

 

Picai

Приложение, което позволява да използваме камерата на телефона за анализиране на сцените, които ще снимаме. То предлага различни филтри и насторйки, за да направим по-красиви снимки, като можем да сравняваме филтрите в реално време един до друг. Приложението работи и с предната камера за селфита и е безплатно.

 

 

Smart Launcher 5

Това е интелигентен интерфейс за Android, който предлага много олямо разнообразие от функции. Той има вградена търсачка за приложения и информация от тях, автоматична подредба на приложенията по категории и др. Има и възможност за промяна на размера на всеки уиджет без ограничения във формата. Приложението е безплатно, но има и платена версия с още повече функции.

 

 

Truecaller

Това приложение разпознава телефонните номера, които са използвани за разпространение на спам SMS-и и ги блокира. Освен това има възможност за разпределяне на съобщенията по категории и да копира еднократните пароли за достъп. Приложението е безплатно, но има и платена версия с абонамент.

 

 

Musixmatch

Семпло приложение, което може да разпознава музика подобно на Shazam. Истинската му сила обаче не е там, а в разпознаването на текстовете на песните и показването им в реално време. Има и функция за превод на текстовете. Освен това поддържа интеграция с Apple Music, Spotify и др. и може да обединява плейлистове от там с локалната музика, която съхраняваме в телефона. И това приложение е безплатно, но има и платена верия с повече функции.

 

 

Opera Touch

Интересен браузър, който има удобен интерфейс. Той е много подходящ за телефони с големи дисплеи, защото обединява бутоните за управление в един в долната част на екрана. Има и възможност за управление чрез жестове, блокиране на сайтове, които копаят криптовалути без разрешение и др. Може да се споделят сайтове между Opera браузъри от телефона до компютъра и обратно. Приложението е напълно безплатно.

 

 

Drupe

Приложение, което подобрява работата с контактите и указателя. То дава възможност да виждаме всички контакти от други приложения на едно място и с едни бутон да избираме чрез кое приложение и как да се свържем с тях, например през WhatsApp, директен разговор, видео и др. Приложението разпознава и спам обаждания, има и режим за шофиране. Основните функции са безплатни, има и платена версия.

 

 

Curator

Семпло и удобно приложение-галерия, което обединява снимките в телефона. То може да разпределя снимките по тагове според тяхното съдържание и разпознава обекти, животни, пейзажи, селфита и др. Така може да се търси по конкретна сцена и др. Може да се използва изцяло офлайн и е безплатно.

 

 

AMDroid

Умен будилник, който е подходящ за тези, които се будят и стават трудно. Има възможност за създаване на различни профили с определени настройки, допълнителни аларми, функция за спиране на алармата след въвеждане на потвърждение и др. Дори има и опция да се реши математическо уравнение, което да спре алармата, за да е сигурно, че няма просто да си легнем веднага. Приложението следи навиците на потребителя, дава съвети за подобряване на съня и още много други функции. Освен това е безплатно.

 

Още от Digital: 5 нови приложения за Android, които е добре да пробвате тази седмица