Възможността да използваме уиджети на началния екран е основна част от Android още от самото начало на платформата. Днес обаче, уиджитите не са толкова популярни в платформата.

Сега когато поддръжката на уиджети е достъпна за устройствата на Apple благодарение на iOS 14, много потребите на Android може би ще се завърнат към старите си навици. Имайки това предвид, от Android Police са съставили списък с 9 полезни Android уиджети, които може да тествате.

KWGT Kustom Widget Maker

KWGT Kustom Widget Maker ви позволява да създавате свои персонализирани уиджити чрез вградения редактор, който ще ви направи истински майстори в занаята за нула време.

Overdrop

Метеорологичните уиджити са изключително полезни, а Overdrop е един от най-добрите в Play Store. Данните които предоставя са полезни, елегантно проектирани и ясни.

Battery Widget Reborn

Battery Widget Reborn показва живота на батерията. Въпреки че не е трудно да разберете нивото на батерията на устройството си, за някои подобен уиджит може да е от полза.

Data Counter Widget

Друга полезна информация, която е удобно да имате на екрана си през цялото време, е колко данни използва вашият телефон. Размерът, цветът и фонът на текста могат да бъдат променяни, а докосването на уиджита ви дава повече подробности.

Musicolet

Musicolet поставя контроли за възпроизвеждане и управление на музиката, която слушате на началния екран на вашето устройство. Можете да персонализирате външния вид на уиджита по различни начини. Имайте предвид обаче, че Musicolet възпроизвежда само локални файлове, съхранявани на вашето устройство и не работи със стрийминг услуги.

Calendar Widget

Можете да персонализирате Calendar Widget по всякакъв начин, като той не доминира върху екрана. С правилната комбинация от текст, цветни акценти и размер можете да съберете информация, която напълно пасва на останалата част от вашия начален екран.

Google News

Наскоро обновеното приложение Google News има уиджит, който е приятен, ясен и информативен. Получавате прогноза за времето, както и представа за случващото се в момента.

CPU Monitor

CPU Monitor събира ужасно много информация в много ограничено пространство. Така ще бъдете в крак с текущото състояние на процесора и температурата на батерията.

Sectograph

Тези, които се опитват да отмятат повече работа през деня, уиджити като Sectograph са изключително полезни. Sectograph може да допринесе съществено за планирането на вашия график.

 

Вижте 9 полезни функции на Android, които може би сте забравили