Когато пътуваме, независимо дали за бизнес или почивка, се налага да се вместим в определен бюджет.

 

Един от начините да се спестят пари е да се плати по-малко за хотел. Разбира се, не е нужно да се примиряваме с редица неудобства само, за да спестим някой друг лев, а да се вслушаме в съветите на специалистите.

 

От Business Insider са категорични, че с тези 9 съвета ще спестим пари от настаняването ни в хотела.

 

1. Не резервирайте стая по-голяма от това, от което имате нужда. Много хора се съгласяват да вземат по-голяма стая, само да могат да получат такава, когато хотелите са пълни.

 

2. Резервирайте стая, отменена от друг гост. Това работи особено добре, ако ви трябва евтина стая в последния момент, дори когато хотелите са пълни. Свържете се с хотела, където бихте искали да останате един или два дни, преди да планирате да пристигнете, за да разберете дали има някакви евтини стаи. Правилата за отмяна на резервация изискват това да стане поне 24 до 48 часа преди датата на пристигане.

 

3. Резервирайте стая един месец предварително. Ако предпочитате да планирате пътуването си предварително, най-доброто време за резервиране на хотелска стая е около 30 дни преди престоя ви.

 

4. Повечето туристи резервират стаи за петък и събота, така че обикновено повечето по-евтини хотелски стаи са свободни от неделя.

 

5. Може би си мислите, че отсядането в чисто нов хотел ще ви струва повече от престой в по-стар, но често хотели, които наскоро са отворени или такива, в които се извършват ремонти,  предлагат по-евтини оферти за стаи.


6. Пътувайте извън сезона, ако е възможно. Хотелите предлагат по-ниски цени за стаите си извън пиковите сезони, когато е по-малко вероятно да бъдат затрупани с гости.

 

7. Избягвайте да оставате в хотел по време на големи събития. Резервирайте престоя си в друго време, за да е по-евтина цената за стая.


8. Много хотели предлагат специални промоции и ексклузивни отстъпки за членове. Трябва само да се запишете за имейл бюлетин на хотела и да си регистрирате сметка при тях.

 

9. Използвайте онлайн търсачка за хотели, за да намерите идеалния за вас хотел на най-добрата цена. Освен това потърсете в мрежата и потребителски мнения и оценки за хотелите.  

 

Вижте най-добрите сайтове за пътуване