Едно пътуване в чужбина не винаги предлага само вълнуващи и приятни емоции. Често това е време изпълнено с много въпроси и притеснения – чужда култура, непознат език, освен това не може да сте сигурни дали вашата мобилна мрежа ще работи навсякъде и т.н.

 

За щастие, смартфоните могат да премахнат почти всички тези притеснения. Ето девет приложения, които според Make Use Of трябва да инсталирате, преди да тръгнете на следвощото си пътуване зад граница.

1. Google Maps

Google Maps предлага множество функции за пътуване, които можете да използвате за по-гладко протичане на този период. Определено не бива да пропускате функцията за офлайн навигация. За да сте сигурни, че ще можете да се придвижвате без значение дали имате интернет връзка или не, изтеглете картите на района за офлайн ползване.

2. Flyright

Flyright е полезно приложение, което бързо ви разкрива всички най-важни неща за пътуването ви до чуждa страна въз основа на вашето текущо местоположение. Това включва подробности, като например дали ви е необходима виза, кои заболявания са често срещани там и дали имате нужда от ваксина, валутния курс и др. Освен това можете да запазите тази информация за офлайн ползване.

3. Polarsteps

Polarsteps е приложение, предназначено за пътешественици. То е в състояние автоматично да проследи вашите пътувания и да ги визуализира по привлекателен начин. Когато ви престои ново пътешествие трябва само да добавите нов запис и Polarsteps ще направи останалото за, във фонов режим. Можете разбира се ръчно да променяте някои неща и дори да добавяте снимки, описания и др. Polarsteps също така е социална платформа, така че можете да споделяте тези пътувания с други хора и да търсите приятели, с които да споделите вашите следващи пътувания. Приложението може да функционира офлайн и синхронизира данните си веднага щом отново сте онлайн.

4. Google Translate

Можете да обиколите нов град с Google Maps. Но за да се потопите в местната култура, трябва да можете да общувате на местния език. Затова препоръчително е да имате инсталирано приложението Google Translate на телефона си.

5. Coincalc

Със сигурност ще ви се наложи да конвертирате валута, за да решите проблема ще имате нужда от приложението Coincalc.  Приложението дори поддържа криптовалути.

6. TravelSpend

Пътуването в чужбина е свързано с много разходи и винаги е добре ако се появи възможност да спестите някой друг лев. Най-доброто приложение за това е TravelSpend. Освен че ви позволява да регистрирате всичките си покупки и разходи, TravelSpend има и други полезни функции. Те включват възможността да си сътрудничите с други пътешественици за да получавате актуална информация за цени за различни стоки и услуги, автоматични валутни преводи и изчерпателна страница със статистически данни. Има и опция за конфигуриране на бюджета и планиране на разходите. TravelSpend дори синхронизира информацията ви в облака.

7. FLIO

С FLIO може да изучите подробно всяко едно летище по света. Така ако ви се наложи да запълните няколко часа до полета си ще знаете къде има кафенета, ресторани, магазини. FLIO може да ви покаже графика и картата на летището, което ви интересува.

8. Google Trips

Мислете за Google Trips като средство за планиране на пътувания. Приложението прави всичко, като ви позволява да изтеглите вашите резервации, за да ви помогне да планирате всеки ден от вашата почивка. Освен това, ако сте потребител на Gmail, Google Trips може да покрие всички резервации и да създаде маршрути.

9. Rome2rio

Пътуването със самолет не винаги е най-удобния транспорт. Путуването с автобус или ферибот може да ви спести пари, а в някои случаи и време. За да разберете кой е най-добрия вариант за пътуване във вашия конкретен случай, ползвайте приложението Rome2rio.

Rome2rio дава всички налични начини за достигане до вашата дестинация, включително и с кола. Приложението също така дава информация за цената и кой е най-бързия начин на придвижване. Също така предлага комбинации, така че да можете да намерите най-подходящ маршрут за пътуване.

 

Вижте най-полезните неща, които може да вземете при пътуване