Много потребители вече ъпгрейднаха компютрите си към най-новата версия на платформата на Microsoft – Windows 10. Ако и вие сте от тях и си задавате въпроса дали всички методи за отваряне на File Explorer от по-старите версии все още работят и дали има и нови методи, разгледайте информацията на PC Mag.

 

От медията ще споделят с нас 9 начина за отваряне на File Explorer в Windows 10. Ето кои са те:

 

1. С помощта на клавишната комбинация Win + E.

 

2. По подразбиране, Windows 10 включва пряк път до File Explorer в лентата на задачите. Иконата прилича на папка. Кликнете или натиснете върху нея и File Explorer ще се отвори.

 

3. Като поискате това от Cortana. На десктопа, използвайте полето за търсене и напишете „File Explorer“. Когато резултатите от търсенето се появят, натиснете „Enter“ или кликнете върху резултата „File Explorer“.

 

4. Чрез прекия път в менюто „WinX“, което може да бъде достъпено чрез натискане на Win + X.

 

5. С помощта на прекия път в Start менюто. Отворете Start Menu. Отляво ще намерите пряк път до File Explorer. Кликнете върху него и File Explorer ще се стартира.

 

6. С помощта на Explorer.exe – изпълнителният файл за File Explorer. Ще го намерите в папката Windows. Кликнете два пъти върху него и File Explorer ще се стартира.

 

7. Винаги можете да създадете пряк път към File Explorer и да го закачите на работния плот.

 

8. Чрез Command Prompt или Powershell. Ако работите с Command Prompt или Powershell, можете просто да напишете explorer и да натиснете „Enter“. Това веднага ще стартира File Explorer.

 

9. Друг начин за отваряне на File Explorer е като използвате Task Manager. Отворете Task Manager -> More details -> File и кликнете върху “Run new task”. В прозореца “Create new task” изпишете “explorer” и натиснете “Enter” или “OK”.

 

Вижте коя версия на Windows 10 OS е най-подходяща за вас