На всеки няколко години, големите марки правят малки или големи корекции в дизайна на своите лога. Чрез сравняване на оригиналното лого на една компания и най-новата му версия, можем да научим много за марката и нейната дълга история.

 

Благодарение на Tech Insider можем да разберем как са се променяли лого знаците на някои от големите компании днес.

Canon

Логото на Canon е проектирано през 1933 година. По-простият му вариант съдържащ само надпис е въведен през 1956 година.

 

Kodak

Kodak създава първото си лого през 1907 година, но със сигурност ще се затрудните да разгадаете какво са изписали на него от компанията, тъй като то по-скоро прилича на китайски йероглиф. За да не се чудите повече, на логото пише „The Kodak Company“.

 

Shell

Преди да се появи колоритното лого на компанията, което днес лесно разпознаваме, то е претърпявало няколко промени. Първото лого на Shell е от 1900 година, а сегашното е от 1999 година.

 

Discovery Channel

Първото лого е проектирано през 1985 година. Оттогава, то претърпява различни актуализации, за да достигне до най-новата версия, която е пусната през 2009 година.

 

General Electric

Първото лого на компанията е създадено през 1892 г. Кръгът около инициалите GE е добавен през 1900 г., а синият нюанс – през 2004 г.

 

Lego

Първото лого на Lego е проектирано през 1935 година и претърпява 26 промени, преди марката да се спре на този вариант, който използва от 1998 година насам.

 

Mazda

Изчистеното лого на Mazda дебютира през 1934 година. След това компанията избира по-абстрактен дизайн на буквата „М“. Съвременната версия на логото е пусната за първи път през 1997 година.

 

McDonald's

От 1940 година до 1948 година в логото на компанията присъства думата барбекю. Компанията обаче бързо открива, че истинската ѝ страст са хамбургерите. От 1948 година насам, марката се опитва да наложи емблематичните си златни арки и мотото „I'm lovin' it“.

 

Nintendo

Десетилетия преди видеоигрите да съществуват, Nintendo съществува като компания за производство на карти за игра основана още в далечната 1892 година. Така че не е изненада, че Nintendo са искали да сменят логото си, за да се наложат с новите си продукти на международния пазар.

 

 

Вижте как сами да направим оригинално лого на компанията си за няколко минути