Полетите с частни самолети отдавна не са само за супер богати хора и звезди. През последните години, цените на летенето с частен самолет падат благодарение на напредъка на технологиите, нарастващата конкуренция и множеството полети с почти празни самолети.

 

А този вид транспорт предлага гъвкавост, която дава на пътниците възможност да пътуват безпроблемно и комфортно до отдалечени острови, изключително красиви и екзотични курорти и до по-малко известни дестинации.

 

От Business Insider са направили проучване за компаниите предлагащи чартърни полети до забележителни дестинации, до които се достига много трудно по традиционните начини.

Паро, кралство Бутан

Кралство Бутан е планинска страна в Южна Азия, а град Паро се намира на 2 225 м над морското равнище и е заобиколен от планината Хималаи. Международното летище в Паро се смята за едно от най-опасните за кацане и по тази причина се обслужва само от две търговски авиолинии. За да посетите обаче страната ще имате нужда и от разрешение (визата е отделно), издаването на което понякога може да отнеме до 10 дни.

 

Остров Норманс Кей, Бахамите

Остров Норманс Кей преди е бил централа на един от най-големите наркокартели от Колумбия, Меделин, днес обаче е супер луксозен курорт. Отскоро самолетната писта на острова е разширена, с цел достигането му с частни самолети.

 

Агра (за Тадж Махал), Индия

Традиционно, за да стигнете до Тадж Махал, ще трябва да кацнете в Ню Делхи и да пътувате до Агра по шосе, като отнемат няколко часа. Луксозният туроператор TCS World Travel, обаче, предлага възможност за летене с частен самолет до Агра, където кацате директно на военно летище. А хотелът там предлага гледка към Тадж Махал и възможност да се насладите на залеза.

 

Великденски остров, Чили

За да посетите Великденския остров трябва да пренощувате в град Сантяго. От TCS World Travel, обаче, предлагат 24-дневно пътешествие по света с техен личен самолет, а Великденския остров е едно от местата, които се посещават.

 

Ланай, Хавай

Разказват се много любопитни истории за остров Ланай. Той е собственост на основателя на Oracle, Лари Елисън, а на него се добиват 75% от ананасите по света. Освен това островът е любимо място за почивка на звезди, като Джесика Алба и Синди Крауфорд. До Ланай няма директен полет, затова трябва да се придвижите до Хонолулу или летище Кахулуй, след което да вземете ферибот за около 45 минути или да пътувате с частен полет.

 

Сейт Бартс, Карибите

Този остров е едно от любимите места на милионерите. Ако искате да стигнете дотам без личен самолет, ще трябва да летите до Сент Маартен, а след това да вземете лодка, яхта или хидроплан.

 

Фарьорските острови

Фарьорските острови попадат в арктическия кръг и са друг добър пример за труднодостъпно място, което е по-добре да посетите с частен самолет. 18-те основни острова, намиращи се в Северна Европа предлагат 1 289 км брегова ивица и изобилие от красиви пейзажи, но забележете – тук почти няма да видите дървета, заради силните ветрове. Но пък това е едно от най-добрите места за гледане на северното сияние.

 

Сейнт Мориц, Швейцария

Сейнт Мориц е един от любимите зимни курорти на богатите и известните, пътуването до който е почти невъзможно без частен полет. За да достигнете дотам, имате две опции – 3 часа шофиране от Цюрих (което в зимни условия си е голямо предизвикателство) или частен самолет до летище Самедан, което е на 15 минути от Сейнт Мориц. Летище Самедан, което не предлага търговски полети е едно от най-високо разположените (1707 м) поради което предлага невероятни спиращи дъха гледки към Алпите. 

 

Тибет

До Тибет можете да достигнете и с полет през Катманду, Непал. Но ако имате възможност да заплатите за частен самолет, това би означавало, че ще имате кой да се погрижи за визата ви и за всички необходими документи за пътуването ви.

 

 

Вижте най-евтините дестинации за почивка на море в Европа