Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
3 резултата за 8k видео
фототапарати
Новият безогледален фотоапарат Canon EOS R5 може да снима 8K с 30 кадъра в секунда и 4K със 120 кадъра в секунда
Новият безогледален фотоапарат Canon EOS R5 може да снима 8K с 30 кадъра в секунда и 4K със 120 кадъра в секунда
Технологиите напредват със страшна сила дори и по време на пандемия. Всички знаем, че сега всички киносалони са затворени и не можем да отидем да гледаме филми. Утеха за това е последният модел на Canon, с който можете да пренесете киното в дома си. Безогледналният фотоапарат може да снима с 30 кадъра в секунда кино качество и също така разполага с възможност за забавяне на каданса с до 120 кадъра в секунда.   Преди време от Canon бяха анонсирали, че ще пускат нов модел от серията R, който ще носи името R5, но сега от фирмата издадоха повече подоробности за това какво може да направите с тази камера. Pocket-lint ни разкриват, че акцента в новия модел е именно видеозаснемането. Камерата снима с 8K RAW качество с до 30 кадъра в секунда. Също така има и стабилизация на изображението. Този формат се използва в заснемането на висок клас кино продукции. Това обаче донякъде се припокрива с това, което Canon предлага на пазара. Например камерите от серията EOS C също разполагат с такъв формат. Хубавото при R5 е, че размерите й са доста по-малки от тези на EOS C камерите. Интересното тук е, че при 4K видеозаснемане ще можете да се възползвате от забавяне на каданса с до 120 кдъра в секунда. Също така всички видео формати ще подържат H.265 кодек. Фотоапарата разполага с два слота за карти памет. Едниния подържа CFExpress, а другия SD.   Видео форматите ще са съвместими с Dial Pixel CMOS AF системата за автоматчно фокусиране. Към функцията на автофокуса, която разпознава и следи лицата на фокус е добавета и такава за животни. Тоест вашите бързо движещите се в кадъра кучета, котки или птици ще са винаги на фокус. Във „Фото режим“ ще разполагате със заснемате от 12 кадъра в секунда, което е присъщо за най-високия клас EOS камери. И така можем да кажем че R5 е фотоапарат с множество функции в компактно тяло. Още от Digital: 7 фотоапарата, които промениха начина, по който правим снимки  
8K видео
YouTube вече поддържа видео с 8K резолюция
YouTube вече поддържа видео с 8K резолюция
Припомняме ви, че 8K разделителна способност oзначава 7680х4120 пиксела и в момента има само едно видео, което поддържа този формат.
Google Jump
360-градусова камера GoPro Odyssey
360-градусова камера GoPro Odyssey
Устройството разботи с Google Jump софтуер и комбинира сигнала от 16 екшън камери GoPro Hero4 Black, като създава видео с 8K качество.
DMCA.com Protection Status