Вероятно сте чували поговорката, че богатството разваля хората. Независимо дали подкрепяте твърдението ще се съгласите, че доста от тях дори не си дават сметка какви възможности имат. Затвържава се и тенденцията все повече млади хора да притежават милиони в банкови сметки по цял свят. Това е от едно от заключенията в нов доклад на Ameriprise Financial, който е базиран на интервюта с повече от 3000 доброволци.

 

Условието за участие да имат сериозни средства и инвестиционни активи в размер на поне $100 хил., като 700 от тях признават, че състоянието им се измерва в милиони долари. 87% от всички анкетирани отговарят негативно на въпроса дали се чувстват богати и респективно едва 13% смятат, че благосъстоянието им е напълно достатъчно. Всеки втори се определя като "представител на "горните слоеве" на средната класа, съобщава BusinessInsider.

 

 

Отговорите на 25% от анкетираните показват, че те се възприемат като членове на средната класа. Любопитното е, че 3% са на противоположното мнение и не са доволни от финансовото си състояние, въпреки, че потвърждават, че имат активни за над $1 млн. Средната цифра, която участниците посочват като "евентуална граница" на богатството е да разполагсат с приблизително $2.3 млн. в банковата си сметка, а за бедност под $100 хил.

 

Още от Digital: Как услугите с електронни пари улесняват онлайн транзакциите