Наскоро Facebook направи две важни съобщения. И двете показват ангажираността на Facebook да гарантират на потребителите си, че ще могат да стриймват на живо видео, толкова дълго колкото искат.

 

Новата функция Live на Facebook дава възможност на потребителите да излъчват видео на живо към групи или събития в сайта. Самият Марк Зукърбърг се похвали в профила си във Facebook с пускането на услугата. „Когато общуваме на живо, се чувстваме по-свързани. Live ще промени значително начина, по който комуникираме", написа той.

 

Ето какви приложения може да намери Facebook Live в ежедневието ви според Make Use Of.

1. За да сме част от важни семейни събития дори когато не сме при близките си

Твърде често ние пропускаме сватба, кръщене или рожден ден на близки хора, защото сме твърде далеч от тях. С Facebook Live, тези събития могат да бъдат предавани на живо и ние независимо къде се намираме да сме част от тях. 

2. За дискусии

Сайтове като Reddit и GrowthHackers вече канят влиятелни личности и знаменитости  да отговарят на въпроси на феновете им на живо. Очаквайте да видите много повече от тях да се хостват на Facebook.

3. За новинарски емисии

Facebook вече са предложили на няколко новинарски медии да излъчват на живо директно от Facebook, а не от своите интернет страници. Ако този проект се окаже успешен, можем да очакваме скоро Facebook да се превърне в естествена платформа за публикуване на живи новинарски предавания.

4. За спортни игри

Twitter наскоро спечели договор за $ 10 милиона да стриймва NFL игри. И Facebook със сигурност ще почне да печели права за стрийминг на спортни срещи в бъдеще.

5.  За да надникнем в живота на любимите си знаменитости

Много знаменитости вече споделят част от ежедневието си на Snapchat и Instagram, това което може Facebook Live да ни предложи обаче е много по-вълнуващо – възможността да видим това, което иначе би било невъзможно.

6. За провеждане на конференции

Всяка година се провеждат хиляди конференции, покриващи всички области. За съжаление има много хора, които искат да присъстват на някоя от тях, но не могат. Ако тези конференции се предават на живо всеки който желае ще може да се наслади на събитието.

7. От мястото на събитието

Facebook Live ще бъде използван за излъчване на живо от всяко интересно събитие, политически митинг и така нататък.

8. Уебинари

Популярните през последните няколко години видео конференции за промоции на продукти, или за фирмени срещи, които могат да се запишат и гледат по-късно, бяха хоствани на Google Hangouts или други приложения на трети страни. Facebook Live ще улесни много нещата за тях.

 

Вижте кaкво е Facebook Live и как работи