Платформата за съобщения на Facebook, Messenger е толкова популярна, че може да се похвали с 1 милиард месечни потребители. Социалният медиен гигант внедри редица промени в платформата си Messenger в близкото минало. Приложението за чат, което за първи път бе представено през 2011 г., вече успя да се превърне в напълно развита самостоятелна форма за комуникация с екосистема от приложения, предлагани на потребителите чрез нея.

 

От Android Headlines разгледат 8 полезни функции за Facebook Messenger, които може би не подозирате, че съществуват.

 

1. Най-хубавата част от Facebook Messenger е, че не е задължително да имате профил във Facebook, за да използвате платформата Messenger. Потребителите трябва само да въведат своите телефонни номера, за да активират Messenger. 

 

2. Zoe е в списъка с най-популярните роботи за чат, с които потребителите могат да си взаимодействат на платформата Messenger. Чат ботът може да бъде персонализиран според предпочитанията на потребителя. Потребителите могат също така да разпределят различни задачи на чат бота.

 

3. Facebook предоставя на потребителите възможността да кодират своите разговори в Messenger, като по този начин се гарантира неприкосновеността на личния живот. Може да активирате тази опция като отметнете опцията ‘Secret Conversation’, която се намира в чата на Messenger.

 

4. Facebook последва стъпките на Snapchat и добави възможността да записвате и да споделяте видео клипове до 15 секунди. Функцията работи много подобно на Snapchat, трябва да задържите кръга на затвора, докато правите снимка. След това записът ще започне. Освободете екрана, когато записът приключи.

 

5. Можете да промените темата по подразбиране на друг цвят. За целта изберете менюто с опции и изберете предпочитания от вас цвят. Може дори да създавате никнейми за приятелите си.

 

6. Facebook (подобно на WhatsApp), предлага на потребителите възможност да проверят дали даден получател е прочел съобщенията си или не. Трябва да докоснете иконата на потребителя и ще получите изскачащо съобщение ‘Seen’ или ‘Unseen’.

 

7. Facebook предлага опцията ‘Create a Poll’, която позволява на потребителите да правят анкети с приятелите си. Тя е налице в долната част на прозореца на груповия чат.

 

8. Може да заглушавате групови разговори. Тази опция е налице в ‘Notifications’ намираща се в горната част на всеки чат. Извадете опцията ‘Message Notifications’, изберете период от време, до който желаете чатът да бъде заглушен (15 минути, 60 минути, 24 часа) и това е.

 

Вижте как да запишем телефонен разговор на Android смартфон