Заради безбройните си функции, Instagram може да се похвали с един милиард потребители. Приложението се превърна в предпочитан фаворит за фотографи, художници и пътешественици, които обичат да споделят работата си. Това е и място, където милиони хора се стремят да намерят творческо вдъхновение.

 

Ако се възползвате от съветите на make use of ще успеете да си осигури голяма аудитория в Instagram, която няма търпение да види следващата ви публикация. 

1. Не е нужно да качвате снимка само за да имате нещо ново

Вашите снимки трябва да предизвикват емоции и да показват на хората нещо ново, което е малко вероятно да се намери другаде. Така, че бъдете по-конкретни при избора си на снимки, които да качите в Instagram.

2. Не изневерявайте на стила си

Ако използвате Instagram, за да споделяте снимки с приятели, публикувайте каквото ви харесва. Но ако публикувате с единствената цел света да ви забележи, ще имате нужда от обща тема или стил, така че хората да знаят какво да очакват. Роел ван Уанрой, например, прави изключително зашеметяващи снимки на изоставени сгради, а Марк Брук обикновено прави снимки на комиксите си. Популярните емисии като тези имат своя собствена естетика.

3. Не забравяйте надписите

Не е тайна, че публикациите с надписи привличат по-голяма ангажираност от тези, които нямат. Трябва само да добавите малко текст – може да зададете въпрос, да споделите история или да включите покана за действие. Но каквото и да правите, не оставяйте снимките си без надпис.

4. Не игнорирайте хаштаговете

Разбира се, че трябва да използвате хаштагове. Използвайте обаче само подходящи такива, за да не направите лошо впечатление. Те трябва да са такива които вашата аудитория би „държала под око“. За това колко трябва да са на брой няма конкретни правила. Според някои пет хаштага е добре, но според други и 20 да сложите няма да си навредите, стига те да са подходящи.

5. Не игнорирайте вашите последователи

Ако получавате коментари за публикациите си в Instagram, не ги пренебрегвайте! Хората трябва да се чувстват комфортно когато си взаимодействат с вас, така се получават истински фенове. Тъй като профилът ви ще става все по-популярен, хората могат да се свържат с вас със заявки за съвместна работа или интервю, а техните въпроси биха могли да стимулират творчеството ви.

6. Бъдете последователни

Твърде много потребители на Instagram засипват своите последователи с един тон постове наведнъж, а след това не се показват седмици. Тази стратегия може да е по-удобна за вас, но изключително много дразни вашите последователи. Качвайте една или две публикации на ден, така че вашите последователи да имат шанса да се запознаят с вас и вашия стил. Най-удобният начин да направите това е като планирате предварително своите публикации в Instagram. Може да направите това с Buffer.

7. Не следвайте хора, от които не сте заинтересовани

Много погрешно схващане е, че най-добрия начин да станете популярни в Instagram е като следвате много хора, защото се надявате и те да ви последват. Тази стратегия работи до известна степен, но отнема много време и е напълно неразумна. Търсете креативни, фантастични профили и следвайте само тези, които харесвате. Игнорирайте онези, от които нямате нужда. Фокусирайте се върху това да създадете профил, който си заслужава да се следва и го свържете с другите си социални профили или уебсайт.

8. Не игнорирайте анализите

Ако профилът ви в Instagram е бизнес профил (за тази цел трябва да свържете профила си с Facebook страница), имате достъп до някои основни, но полезни анализи. Следенето им ще ви помогне да изберете правилната стратегия за привличане на последователи.

 

Вижте 5 трика да направите снимки си в Instagram по-атрактивни