Компанията LG е корейска международна компания, лидер в производството на електроника. И въпреки, че тя се конкурира с компании като Samsung и Apple на пазара на смартфони, LG е все още един от най-известните производители на смартфони в света.

 

Според Statista, LG е третият най-популярен производител на смартфони в САЩ с 9,7% пазарен дял. Какво се крие зад целия този успех? LG, като всяка друга компания, има дълга история, а в тази статия, от Android Authority са се постарали да съберат някои от най-интересните факти за LG. Ето кои са те:

 

1. Компанията е основана през 1958 година с името GoldStar. Тя е създадена след Корейската война, и основната ѝ цел е била да изведе страната напред на световния пазар за електроника. LG е първата компания, която произвежда корейски радиоапарати, телевизори, хладилници, перални машини и климатици.

 

2. През 1995 година GoldStar и Lak-Hui Chemical се сливат и така се създава съвместното дружество, наречено Lucky-Goldstar, чието име след това е съкратено на LG.

 

3. Мотото на LG е „Life is good“, с други думи, животът е хубав. През годините обаче, компанията е използвала и други като например: „Простото е новото умно“.

 

4. Помните ли дните, когато сензорните екрани бяха резистивни? Това означава, че те отговарят на налягане, което ги прави изключително неточни и неотзивчиви. Първият смартфон, който направи нещата по-добри и разполагаше с капацитивен сензорен екран е LG Prada.

 

5. Не може да се води разговор за телевизори без да бъде спомената марката LG. Според Statista, LG е вторият най-популярен производител на телевизори за 2015 година с пазарен дял от 12,4%. Компанията е изпреварена единствено от Samsung, които са с пазарен дял от 20,98%.

 

6. Производителите на електроника не се интересуват много от опазването на околната среда. LG обаче е различна в това отношение, компанията заема доста висока позиция в ‘Guide to Greener Electronics‘ на Грийнпийс. В момента, LG е на 12 място с 3.5 / 10 оценка.

 

7. Samsung успя да пусне телефон с извит екран (Samsung Galaxy Round), но някои биха казали, че голяма част от целта на тези дисплеи не е изпълнена. От друга страна, LG G Flex беше пуснат само около месец по-късно, но неговия гъвкав, извит екран наистина е впечатляващ. Поставете LG G Flex с лицевата страна надолу върху равна повърхност и го натиснете надолу, за да видите магията. Твърдите материали при подобен опит биха се счупили, докато гъвкавите такива на LG G Flex просто се огъват.


8. LG G5 не е първият модулен телефона, но той е първият от висок клас телефон, достъпен за масовия потребител, който приложи такъв дизайн. Долната част на апарата се отделя лесно, въпреки че той е с метален корпус и батерията му може да се сменя. Нещо повече – само с няколко движения потребителите могат да сменят различните приставки, с които да обогатяват и променят функциите на своя модел.

 Вижте LG G5 срещу LG G4 - Алуминий или Кожа