Рано или късно ще ви се наложи да се запитате какво да правите със старото си Android устройство. Разбира се, винаги може да го продадете, но имате и не малко други възможности. От greenbot ще ви подскажат за 8 приложения на стария ви Android телефон или таблет.

 

Тези невероятни идеи, могат да придадат нов смисъл и на вашите стари устройства.

1. Забавление за децата

Ако децата ви винаги искат телефона ви, дайте им стария си. Вероятно преди това обаче ще се наложи да свършите някои неща, като например да изтриете приложенията, които не искате децата ви да използват или да създадете отделен профил, който те да използват.

2. Стрийминг хъб

Chromecast Ultra е особено добра джаджа за стриймване на съдържание, но за съжаление Google не опаковат дистанционно с хардуера. Ако не искате да използвате телефона си за навигация на Chromecast, то тогава може да използвате стария си смартфон или таблет. Само се уверете че имате инсталирано Google Home приложението на старото си устройство и че е свързано с вашия телевизор.

3. Охранителна камера

Старото ви устройство със сигурност има камера, която може да използвате по нетрадиционен начин, тоест за охранителна камера. За целта може да използвате приложения като Perch и Presence, а какво ще наблюдавате решете сами, това може да е малкото ви дете или дома ви докато ви няма.

4. В колата

Приложението Android Auto е съвместимо с всеки смартфон с Android 5.0 или по-висока версия. Подобно на всички останали приложения на Google, Android Auto позволява активацията на гласовия асистент с думите „Ok Google”. Android Auto стартира автоматично, щом засече Bluetooth модула на автомобила и не изисква никакви допълнителни настройки.

5. Като будилник

Ако не искате смартфона ви да стои  на нощното ви шкафче, защото се опитвате да се справите с тази зависимост, то тогава превърнете старото си Android устройство в будилник.

6. Електронен четец

Ако имате по-малък таблет или може би по-голям телефон, то може да ги използвате за четене на книги, списания или просто за търсене на информация в интернет. Това устройство може да седи на масичката за кафе или на друго място, където сядате за да се фокусирате върху важните неща от живота, а не върху социалните медии и имейлите.

7. Дигитална фото рамка

Ако решите да използвате старата си Android джаджа за фоторамка, свържете я с акаунта си за облачната услуга която ползвате за достъп до повече снимки. Или просто изберете любима снимка и задайте екрана да не се изключва.

8. Музикален плейър

Ако се абонирате за Spotify, Google Play Music или  за друга услуга, може да превърнете стария си телефон или таблет в цифров грамофон.

 

Вижте 8 начина да подобрим работата на старите си джаджи