Предизвикателството да се публикуват качествени и вълнуващи снимки всеки ден в нашите социални профили е една от причините Buffer App да публикуват 8 идеи за снимките в социалните мрежи, които могат да вдигнат имиджа на една търговска марка.

 

Цитати

Снимките с изписани в тях цитати лесно се открояват. Размерът на шрифта в тях е по-голям от нормалното и по тази причина по-лесно се осмислят.


Продажби

Instagram бързо стана фантастично място за продажба на продукти и има причина за това. С помощта на привлекателно изображение, публикувано в някой от профилите ви в социалните мрежи, може да уведомите феновете си за последните хитови продукти или за продуктите които се предлагат с отстъпка. Отдолу може да сложите код-купон за отстъпки, по този начин лесно може да проследите в кои социални мрежи се представяте най-добре.


Въпроси

Twitter ви ограничава до 140 символа. Ако искате да зададете по-дълъг въпрос може да използвате изображение с изписан върху него вашия въпрос. Това е чудесен начин да привлечете вниманието на аудиторията си, освен това може да подберете визуалното  съдържание така, че да помогне за обяснението на евентуалните въпроси.

 

Препоръки

Препоръките са невероятно съдържание, което не трябва да се ограничава само до целевите страници на вашия сайт. Последователно споделяне на препоръките, които получавате от вашите клиенти може да помогне за засилване на общата удовлетвореност на клиентите, почитателите и последователи ви.

 

Състезания с награди


Състезанията и раздаването на безплатни продукти са доказана стратегия за увеличаване на аудиторията ви в социалните медии. Независимо дали целта ви е повече харесвания, последователи или продажби, важно е да общувате с хората и да успеете да ги накарате да участват. Използвайте въображението си и комбинирайте съобщенията за вашите конкурси с интригуващи изображения. Може дори да покажете наградата и да сложите подобаващ текст.

 

Емотикони

Понякога думите са недостатъчни и ви трябва емотикон за да изразите начина, по който се чувствате. Намерете правилното място върху снимката на емотикона, който искате да добавите и резултатът може да ви изненада приятно.

 

Воден знак

Добавянето на воден знак към снимките, които публикувате в социалните мрежи, е прост и чудесен начин да си гарантирате признание, където и да се появят те.

 

Списъци

Списъците с изредени артикули или продукти могат да се сторят доста отегчителни на потребителите, така че ако ви се налага да представите някакъв списък на вашата аудитория, опитайте да го копирате върху изображение, за да си гарантирате нужното въздействие.

 

Вижте 7 полезни съвета за подходяща профилна снимка в LinkedIn