LG официално разкри своя G6 най-нов смартфон от висок клас. Той се характеризира с напълно нов формат на дисплея си, създаден за неповторимо кинематографско зрителско преживяване. Освен това, смартфонът впечатлява със съотношението между екрана и корпуса, широкоъгълна камера и много други функционалности.

 

Компанията се надява LG G6 да регистрира повече продажби от своя предшественик и да се конкурира по-успешно със смартфоните на другите водещи производители. Потребителите ще могат да го купят на пазара още преди премиерата на Samsung Galaxy S8 моделите на Samsung, което ще има важно значение за стратегията на компанията. Ето и кои са най-интересните характеристики на новия смартфон от висок клас на LG:

 

Дизайн

За разлика от своя предшественик  по отношение на дизайна си, G6 е базиран изцяло на обратната връзка и мнения от клиенти, което го прави напълно подчинен на желанията на потребителите си. В LG G6 е използван нов подход за  създаването на премиум смартфони от ново поколение, с фокус изцяло върху желаните от потребителите функционалности, както и голям екран, перфектно побиращ се в една ръка. 

 

 

Новият смартфон на компанията има и водоустойчивo покритие, което го превръща в подходящ избор за потребителите, водещи динамичен начин на живот. Задният панел е произведен от материал, който отразява силно околната светлина. Направен от алуминий и стъкло, идващ в черно, платинено и бяло, LG G6 се характеризира с минималистичен дизайн, който е елегантно заоблен и перфектно гладък на допир. Металната рамка придава премиум усещане и стилна солидност, докато нежно завършеното матово покритие на гърба е перфектно плоско, без издувания около камерата, за чиято защита да трябва да се грижите.

 

В унисон с тънката рамка, дебелината на най-външния панел е сведена до минимум чрез ергономично подреждане на камерата, сензора и говорителя на един ред върху горната предна част на телефона. Заоблените краища на корпуса и дисплея не само унифицират дизайна, но също така намаляват натоварването при евентуално изпускане на смартфона.

Дисплей 

LG G6 е с впечатляващ 5.7-инчов QHD+ (резолюция 2,880 x 1,440) FullVision дисплей, както и използвания за първи път в смартфон индустрията формат на екрана в съотношение 18:9. В сравнение с конвенционалните 16:9 дисплеи, форматът 18:9 предлага по-голямо зрителско пространство и впечатляващо преживяване при видеа и игри.

 

 

Ето защо, при закупуване на G6, всички клиенти ще получат специалната „G6 Game Collection“ напълно безплатно, чиято пазарна цена е около 200 USD. Шестте безплатни игри, които с G6 ще могат да бъдат свалени напълно безплатно от Google Play, са Temple Run 2, Spider-Man Unlimited, Crossy Road, SimCity BuildIt, Cookie Jam and Genies & Gems. Игрите демонстрират пълния спектър от предимства на впечатляващия FullVision дисплей на G6, както и лекотата на работа с една ръка.

Зрителско преживяване с Dolby Vision

LG G6 е първият смартфон, който поддържа Dolby Vision технология. Но това не е всичко, G6 също така поддържа HDR 10. Двете технологии му позволяват да покрие най-високите стандарти за High Dynamic Range (HDR), поддържайки качество на картината, позволяващо възпроизвеждането на високи диапазони от цветове и светлина. Това прави както най-тъмните, така и най-светлите части на екрана еднакво живи и разкриващи в перфектен детайл истински впечатляващото зрителско преживяване.

 

Докато размера на екрана при смартфоните става все по-голям и скоростта на интернет все по-бърза, LG решава да заложи на два HDR стандарта, позволяващи на потребителите достъп до колкото се може по-голямо разнообразие от съдържание.

IP68 водо и прахоустойчивост

С LG G6 може да отидете навсякъде и по всяко време благодарение на неговата IP68 водо и прахоустойчивост, която му позволява до 30 минуто престой под вода с дълбочина от 1,5 метра. Освен това, няма нужда да се притеснявате и за случайните изпускания при ежедневна употреба, защото LG G6 е създаден така, че да разчитате на издръжливостта му дори в екстремни ситуации.

 

 

LG G6 не само покрива всички международни стандарти за издръжливост, но и предизвиква конкурентите си в редица допълнителни тестове, като подлагане на висока температура и пробиване с пирон, използвайки специална технология за извеждане на топлината от корпуса чрез вградена топлинна тръбичка, която за първи път се използва от LG.

 

Камера и батерия 

LG G6 има двойна 13MP задна камера, включваща 125-градусова леща, LG G6 запечатва панорамни снимки по начин, невъзможен за други смартфони. G6 предоставя невероятно и уникално преживяване по отношение на камерата си, осигурявайки гладко преминаване в различни режими - от широкоъгълна към стандартна камера, при приближаване и отдалечаване, дори при заснемане на 4K видео.

 

 

G6 също така е оборудван със 100-градусова 5MP предна камера, което дава възможност на потребителите да правят селфита и уелфита, без да използват селфи стик. Освен това, широкоъгълната камера намалява шума в изображенията, правейки още по-естествени снимки. Батерията, която захранва LG G6 е със заряд от 3300mAh.

 

Процесор и RAM

LG G6 разполага със Snapdragon 821 процесор, който захранва и новите смартфони Google Pixel. Въпросният чип е оптимизиран за платформата с виртуална реалност Google Daydream. Високата скорост на работа се гарантира и от 4GB RAM. Новият смартфон работи с Android Nougat и новата версия на интерфейса LG UX 6.0. Потребителите могат да очакват в него много допълнителни камера функции, както и възможността да отварят две приложения на дисплея. 

 

Цена 

 Потребителите на европейския пазар ще могат да го купят на цена от €710 за базовата версия с 32GB вградена памет. 

 

Вижте защо LG G6 ще е най-добрият смартфон за слушане на музика