Днес е по-лесно от всякога да се свържем с любимите си хора, когато не сме до тях, благодарение на лесно достъпния интернет и по-евтините смартфони. А най-хубавото е, че днес могат да се намерят десетки приложения, които ни позволяват да водим ‘безплатни‘ разговори с приятелите си.

 

Те се осъществяват само в интернет и в зависимост от това дали използвате мобилна мрежа или Wi-Fi могат да бъдат почти безплатни или поне доста по-евтини от традиционните обаждания.

 

От Android Authority са съставили списък с 8 безплатни Android приложения за разговори. Ето кои са те:

1. Facebook Messenger (безплатно)

Facebook Messenger е самостоятелно приложение за съобщения на Facebook. То предлага възможност за изпращане на безплатни съобщения, водене на безплатни разговори и безплатни видео разговори. Приложението дори има някои игри, с които може да се забавлявате. Единственото условие е да сте приятели във Facebook с този, с който искате да си общувате, въпреки че в някои случаи дори и това не е необходимо.

2. Google Duo (безплатно)

Google Duo е приложение за видео чат и едно от най-лесните за използване. Google Duo е безплатна и мулти-платформена услуга, единственият ѝ недостатък е, че другият човек също ще трябва да използва Google Duo. Става въпрос само за водене на видео разговори, но те са с добро качество.

3. Hangouts (безплатно)

Hangouts изобилства от функции. Услугата позволява разговори до всеки един телефонен номер в света, като обажданията към потребители на Hangouts са безплатни. Освен аудио и видео разговори, приложението поддържа също изпращане на SMS и MMS и групов чат с до 100 човека. Услугата е безплатна, всичко от което се нуждаете е Google акаунт.

4. Skype (безплатно с покупки в приложението)

Skypе е едно от най-популярните приложения за разговори. Негова отличителна черта е възможността да се използва на мобилни телефони, компютри, таблети и повечето други компютърни устройства. Можете да изпращате текстови съобщения, да провеждате гласови и видео разговори безплатно с други хора, които използват Skype. Ако искате да се обаждате на реални телефонни номера ще трябва да си закупите кредити. Има опция за изпращане на видео съобщения с кратка продължителност.

5. Slack (безплатно)

Това е една услуга, която става все по-популярна. Тя е насочена главно към бизнеса, но може да се ползва от всеки. Може да използвате Slack, за да провеждате безплатни разговори с други хора, които използват услугата. Предимство на Slack е че се интегрира с много други приложения.

6. TextNow (безплатно с покупки в приложението)

TextNow е приложение, което предлага безплатни текстови съобщения и безплатни разговори. Вие ще получите свой собствен специален телефонен номер, който трябва да дадете на другите с които искате да разговаряте. Международните разговори са платени.

7. Viber (безплатно с покупки в приложението)

Viber е друга популярна възможност, която поддържа HD звук и картина с хора от цял свят. Приложението поддържа и опцията Viber Out, която позволява на потребителите да се обаждат дори на хора, които не ползват Viber на мобилните си устройства – тези разговори обаче не са безплатни.  Има и много други полезни функции, от които може да се възползвате като например скрит съобщения.

8. WhatsApp (безплатно)

WhatsApp е друго изключително популярно приложение. Подобно на повечето приложения от този списък, можете да използвате WhatsApp за безплатни разговори, ако се свързвате с друг човек, който използва WhatsApp. Това е едно много мощно приложение, което работи наистина добре.

 

Вижте 4 начина да изпратим самоизтриващи се съобщения