Всеки трябва да опита виртуалната реалност, а благодарение на Google Cardboard почти всеки има тази възможност. Всичко, от което се нуждаете, е смартфон и достъпният Cardboard шлем.

 

В сравнение с Oculus Rift, HTC Vive и Google Daydream View, Cardboard ще ви струва много по-малко, особено ако вече притежавате съвместим смартфон. Въпреки че Google Cardboard не се доближава до качеството на шлемовете предлагани от големите VR производители, той предлага много забавни неща, които може да направите.

 

Полезно: Очилата за виртуална реалност Google Cardboard вече се продава в Европа на цена от €20

 

Ако вече имате всичко необходимо, за да се наслаждавате на виртуалната реалност с Google Cardboard, може би сега търсите подходящите приложения и игри. Има решение на всеки проблем, от techradar препоръчват тези 7 приложения и игри за Google Cardboard. Ето и приложенията и игрите, които са налице за Google Cardboard, които трябва да проверите. Най-хубавото е, че всички те са безплатни.

1. Wizard Academy

Wizard Academy е игра за стрелба, която ви пренася във фентъзи свят. Влизате в ролята на магически професор, който стреля по различни предмети в различни светове с лед, огън и др. Понякога ще срещате различни интерактивни мини игри, които ще тестват паметта ви и координацията ви за ръцете и очите.

2. BAMF VR

BAMF VR е една от най-увлекателните VR игри. Тя ще ви прекара през няколко предизвикателни нива с препятствия, които за да преминете ще трябва да мислите трезво. Телепортирайте се от платформа на платформа, за да преминете през всяко от нивата.

3. YouTube

Ако искате да се наслаждавате на 360-градусово видео съдържание, няма как да не пробвате  YouTube. Приложението предлага все по-голямо количество завладяващи видеоклипове, в които може направо да се изгубите.

4. Star Wars VR

Ето нещо за феновете на Star Wars. След като кликнете върху настройката Jakku Spy на Cardboard ще видите девет различни фрагмента от видеоклипове, които можете да гледате. Остава да се насладите на познати герои и звукови ефекти.

5. Fulldive VR

Fulldive ви дава VR преглед на цялото съдържание, включително снимките и видеоклиповете, съхранени на телефона ви. Това е страхотен, нов начин да погледнете вашите неща. Освен това можете да сърфирате в YouTube и в мрежата направо от приложението.

6. Vanguard V

Летенето в космоса е невероятно преживяване, което за съжаление малко хора изживяват. С Vanguard V може да полетите в космоса, над повърхността на Земята и дори в световете по-долу, чак до центъра на Земята.

7. Cardboard Design Lab

Самото приложение на Google е малко по-различно от останалите, но е подходящо за тези които някога са се питали как разработчиците на VR работят. Насладете се на образователното и потапящо пътешествие за принципите за развиване на виртуална реалност. Виртуалната реалност въвежда нов набор от физиологични и ергономични съображения, за да информира вашата дизайнерска работа.

 

Вижте какви очила за виртуална реалност да изберем