Ако все още не сте играли ретро игри, може би е време да го направите. Може да направите това с някой от тези 7 Android емулатора за игри в ретро стил, които споделят с нас от Make Use Of.

 

Frogger, Double Dragon, Donkey Kong и Doom. Има ли по-добро от това? Само защото конзолите са отдавна отминали, не означава, че трябва да забравим и игрите за тях. Всичко, от което се нуждаете, е съвременен Android телефон и добър емулатор.

И не си мислете, че да работите с емулатор е сложно. Не е така. Всеки емулатор гледа към определена папка на телефона ви за зареждане на игровия ROM или  ви позволява да изберете пътя.


Може да използвате FTP приложение на телефона си, за да можете да прехвърляте файлове директно към Android устройството си безжично, където да ги съхранявате в папка озаглавена например “Games”. Но има емулатори, които не ви позволяват да зададете папката, така че понякога вместо това ще трябва да поставите там ROM памети. Папките обикновено се създават, когато инсталирате приложението за емулатор.

 

1. Arcade Games

Един от най-лесните начини да започнете да играете ретро игри на Android устройството си е като инсталирате емулатор, който се доставя с предварително инсталирани игри. Arcade Games е един от тях. В този емулатор ще намерите стари аркадни игри като Double Dragon, Alien, Blade Master и Altered Beast, всички те са предварително заредени. Ще намерите и много голяма библиотека от допълнителни игри за Playstation, Nintendo, NES и други платформи, които можете да изтеглите и да играете.

2. 2P NES Emulator

2P NES Emulator е уникален с това, че ви позволява да играете стари NES игри в режим за двама играчи чрез Wi-Fi. Това го прави един от най-добрите безплатни емулатори за Android, ако търсите мултиплейър. Този емулатор изпълнява NES ROM дискове, които съхранявате на   Android устройството си.

3. NDS Boy!

Някога били ли сте „залепени“ за вашия Nintendo DS? Е, сега е време да запалите отново тази си страст, като инсталирате NDS Boy! емулатора на вашето Android устройство. Този емулатор поддържа NDS ROM файлове, но може да импортира компресирани формати, като ZIP, RAR и 7Z. Емулаторът е бърз, работи гладко и често се актуализира.

4. MegaN64 

MegaN64 е високо оценен емулатор за геймъри, които харесват Nintendo 64 игрите. Това е много бърз емулатор и няма да ви разочарова. MegaN64 е вариант на емулатора Mupen64 + който е с отворен код. Тази нова версия включва подобрения в производителността и потребителския интерфейс. Контролите са поставени в долните ъгли на екрана, така че можете да играете с палци, точно както сте правили това на Nintendo64.

5. ClassicBoy

За феновете на Game Boy и Game Boy Advanced (GBA), силно препоръчваме да инсталират емулатора ClassicBoy. Той предлага много възможности за персонализиране, така че да работи добре с вашия телефон. Можете също така да персонализирате потребителския интерфейс.

6. RetroArch

Ако ще инсталирате само един емулатор на Android устройството си или ако някога сте били   геймър запален по много различни конзоли, тогава RetroArch е емулаторът, който трябва да имате. Предимството му е, че инсталирате само това, от което се нуждаете – емулаторът ви позволява да качвате “основни” актуализации за каквито и да е конзолни или игрални машини, които искате да подражавате.

7. PPSSPP

PlayStation Portable (PSP) беше невероятно популярна портативна игрална система, когато тя излезе за първи път през 2004 година. Ако изпитвате носталгия по тия времена, имате нужда от PPSSPP. Настройките и зареждането на ROM-овете са лесни за управление. Прозорецът за навигация на ROM е малко труден разбиране в началото, но щом свикнете с него, не би трябвало да имате проблем с намирането на вашите ROM файлове.
 

Вижте най-добрите игри за смартфони, с които може да тествате ума си