Когато сърфирате от телефона си притеснявате ли се за това кой ви следи? Уебсайтовете, фирмите, хакерите и правителствата искат да проследят всеки ваш ход, който правите онлайн.

 

Като се има предвид, че браузърът ви е един от най-важните начини, по който изтичат данни, има смисъл да преминете към алтернатива, фокусирана върху неприкосновеността на личния живот.

 

В списъка на Make Use Of с най-надеждните мобилни браузъри, които спират проследяването може да откриете този, който най-добре отговаря на вашите изисквания. 

DuckDuckGo (Android, iOS)

Освен търсачка, компанията предлага и уеб браузър. Браузърът DuckDuckGo автоматично блокира всички „бисквитки“ на трети страни и принуждава сайтовете да използват криптирани връзки, ако има такива. DuckDuckGo не съхранява информация за вашите навици на сърфиране на сървърите си.

Ghostery Privacy Browser (Android, iOS)

Браузърът ви позволява да управлявате тракерите на сайтовете, използва технологията „интелигентно блокиране“, за да сигнализира за опасни уеб страници  и има режим „Ghost“, който блокира всички изходящи лични данни.

SecureWeb Browser (Android, iOS)

Webroot е компанията, която предлага браузъра SecureWeb. Тя е известна със своите антивирусни програми и инструменти за уеб сигурност. Затова не е изненадващо, че мобилния браузър на компанията предлага най-модерните антивирусни и ви защитава в реално време от злонамерени уебсайтове, благодарение на базата данни на Webroot и управление на паролите на всичките ви устройства.

Red Onion (iOS)

Този уеб браузър е захранван от Tor. С Red Onion можете да заобиколите корпоративните, училищните, публичните wifi интернет филтри и да получите достъп до целия интернет без ограничения при пълна сигурност. Другите функции включват заключване с парола, аудио екстрактор (MP4> MP3) и поддръжка за IPTV чрез M3U8 потоци и плейлисти.

Orbot (Android)

Ако използвате Android, разгледайте Orbot. Това е приложение за прокси сървър, което ви дава достъп до мрежата. Може би най-уникалната характеристика на Orbot е поддръжката за всички приложения на вашето устройство – всички те могат да използват Orbot за достъп до мрежата чрез Tor. Данните ви за сърфиране и историята ви са изцяло скрити, нито Orbot, нито други уебсайтове ще могат да ви проследяват.

InBrowser (Android, iOS)

InBrowser съществува от дълго време. Освен поддръжката за Tor, InBrowser предоставя и надеждни функции за защита на личните данни. Най-важното е, че той не запазва вашите данни между сесиите. Веднага щом докоснете бутона „Home“, „Exit“ или „Close“, приложението ще изтрие информацията за историята и сърфирането ви. InBrowser предлага четири интегрирани търсачки: DuckDuckGo, StartPage, Bing, Google и Yahoo.

Frost (Android)

Някои от основните функции на приложението включват автоматично изтриване на всичките ви данни, когато го затворите, вграден мениджър на рекламите и блокиране на изскачащите прозорци. Frost има таен сейф, защитен с парола, където може да запазвате вашите изображения и отметки, като по този начин ги държите далеч от други потребители. Frost не позволява на потребителите да правят скрийншоти.

 

Вижте най-леките браузъри за Android