На пръв поглед YouTube може да ви изглежда малко скучна услуга. Разбира се, гледаните от вас видеоклипове са забавни, но самото приложение или уебсайт не предлагат  много. Така ли е наистина? От CNet споделят 7 начина за по-добро навигиране в YouTube, които имат за цел да ви убедят в обратното.

 

Без значение дали влизате в YouTube от мобилно устройство или настолен компютър, тези трикове ще ви допаднат.

1. Прескочете напред или назад с един клик

Когато гледате видеоклип на мобилно устройство, докоснете два пъти единия край на екрана, за да прескочите назад или напред с 10-секундни стъпки. Лявата страна на екрана ще ви върне обратно назад, а дясната ще прескочи напред.

2. Докоснете, за да видите свързаните видеа

Ако бързо натиснете екрана, когато се възпроизвежда някой видеоклип, YouTube ще ви покаже подобни видеоклипове точно под контролите за възпроизвеждане в долната част на екрана. Прекарайте пръст нагоре, за да ги видите в пълен размер. Докоснете някъде по екрана, за да изчезнат препоръчваните клипове.

3. Запазете видеоклип за по-късно

Ако сте открили видеоклип, който искате да гледате, но сега не е време за това, кликнете върху иконата на часовника в мини изображението на видеоклипа, за да го запазите в списъка си за гледане по-късно. Или ако вече сте стартирали видеото, кликнете върху иконата за по-късно гледане (знак плюс с три реда). Разбира се, трябва да сте влезли в профила си, за да направите това.

4. Опитайте новия дизайн

YouTube е в процес на преработка на сайта и иска да ви помогне да изпробвате новия му облик. Посетете youtube.com/new и кликнете върху големия бутон „Try It Now“.

5. Изпробвайте и тъмния режим

Може да активирате Dark Theme само ако използвате браузъра Chrome. Ето какво трябва да направите. Уверете се, че използвате най-новата версия на Chrome (версия 57 или по-нова). Отворете Chrome, отворете YouTube и влезте в профила си. След това отворете панела Developer Tools на Chrome като натиснете Command-Option-I за Mac или Ctrl-Shift-I за Windows. От панела който се отвори кликнете върху таба Console. Копирайте и поставете този ред код:

 

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE"

 

След това натиснете „Enter“.

Затворете Developer Tools панела и презаредете YouTube. Кликнете върху иконата на вашия профил в горния десен ъгъл и ще видите по-обширно меню, включително ред за Dark Mode. Кликнете върху него и кликнете върху превключвателя за превключване към Activate Dark Mode.

6. Прегледайте видеоклип

Ако искате само да разберете какво може да очаквате от някой видеоклип, можете да прегледате видеото просто като задържите курсора на мишката върху мини изображението на видеоклипа в уеб сайта.

7. Стартирайте видео в забавен режим или в ускорен режим

Използването на YouTube на компютър ви дава допълнителна полза от възпроизвеждането на видеоклип в забавен режим или в ускорен режим. Може да регулирате скоростта на всеки клип, като кликнете върху зъбно колело за Settings > Speed и изберете скорост.

 

Вижте най-добрите начини за изтегляне на видео от YouTube