Всички технологични джаджи рано или късно изчезват. Темповете, с които това се случва стават все по-бързи. Някои устройства потъват в забвение дори още преди да сме имали възможността да ги използваме. Други пък са имали успех и популярност дълги години. Разгледайте списъка на cnet, за да разберете с кои джаджи се сбогувахме през 2019г.

G Bo

G Bo е дигитален асистент на Smart Home, който може да отговаря на различни въпроси и използва технология за разпознаване на лица. Джаджата е изобретена от учени от MIT и през 2014 гoдина събра 3,5 милиона долара с кампанията Indiegogo. Появи се в проджаба през 2019г., но цената ѝ от $900 се оказа препъни камък. Интелигентните високоговорители на Amazon и Google са доста по-евтини.

 

 

Vector

Vector е усъвършенствана играчка, която взаимодейства с вашите гласови команди. Vector разчита на облака за актуализации и обработка на гласовите команди. Въпреки, че тази играчка успява да „разтопи“ сърцата, малцина се оказаха тези, които са готови да платят $ 250 за нея.

 

 

Well

Well е още един робот, този път обаче неговата цел е да сгъва прането ви. Но дори и да имате нужда от такава джаджа бихте ли платили за нея $ 16 000? Както може да се досетите, тя никога не влезе в масово производство. Компанията, която е разработи обяви фалит.

 

 

Бутони за директна поръчка

Домашните помощници не винаги са роботи. Понякога те са странни малки копчета, като например бутоните за директна поръчка на Amazon. Идеята на Amazon беше да раздава бутони за артикулите, които купувате най-често. Когато този артикул е на привършване, трябва само да натиснете бутона и той автоматично ще активира поръчката ви и ще ви бъде доставен продукта. Имаше бутони за почти всичко. Но кой се нуждае от бутон, когато умните високоговорители правят много повече неща?

 

 

AirPower

Някои продукти „умират“ още преди дори да ги опознаем. Като AirPower – безжичното зарядно на Apple. По план AirPower трябваше да зарежда едновременно iPhone, Apple Watch и AirPods. По-новите iPhone модели използват универсална система за безжично зареждане, която вече е широко достъпна в кафенета, магазини и летища по целия свят. Така се обезмисля нуждата от AirPower и компанията реши да не произвежда тази джаджа.

 

 

Пейджър

Може би си мислите, че има някаква грешка. Едва ли предполагате, че все още има хора, които използват пейджър. От въвеждането на пейджъра преди 50 години, той все още се използва в японските болници. Но последната пейджърска услуга в страната спря радиосигналите през   месец октомври. Пейджърите все още се използват в Националната здравна служба на Обединеното кралство, но това ще спре през 2021 година.

 

 

Daydream

Тази година се сбогувахме и с някои очила за виртуална реалност. Google спря да продава  Daydream View и обяви, че няма планове да поддържа Daydream в бъдещите на Android устройства.

 

 

Вижте 8 бързо разрастващи се технологии, за които е добре да сме подготвени