Консумацията на онлайн видео расте постоянно. Увеличава се както продължителността на клиповете, така и качеството им.

 

1. Как да споделяме големи видео файлове от Android смартфон

Резултатът е и по-голям обем на файловете. Това ги прави по-трудни за споделяне, но има и решение. PCWorld дава няколко съвета как да се справм.

 

 

2. Вижте как се проведе първият в света видео разговор преди 50 години (Видео)

Смартфоните вече се превърнаха в мини компютри, с които е възможно да свършим почти всички неща, които можем да направим на десктопа. Компактните размери и факта, че ги носим винаги със себе си допълнително се отразяват на популярността им сред потребителите.

 

3. Google може да направи революция в текстовите съобщения с новата функиця Smart Compose за Gboard

Google представиха функцията Smart Compose преди няколко години с идеята да спестят ценно време на потребителите при писане на имейли в Gmail. Полезният инструмент е разработен, за да ви препоръчва думи и фрази още докато въвеждате своя текст. Така може с едно кликване бързо да допълните съдържанието, което пишете. 

 

 

4. Най-добрите Android лаунчери през 2020г.

Лаунчерите предлагат чудесен начин да персонализирате вашето Android устройство, без да е необходимо да го разкодирате или нещо подобно.В Play Store има много страхотни лаунчери, всеки от които предлага нещо различно. За да ви помогнем да направите своя избор ви предлагаме фаворитите на Android Headlines.

 

5. Новите процесори Qualcomm Snapdragon Wear 4100 и 4100 Plus ще направят смарт часовниците по-бързи

Quaclomm представиха официално два нови процесора, които са оптимизирани за устройствата с Wear OS. Въпросните чипове се казват Snapdragon Wear 4100 и Snapdragon Wear 4100 Plus. Всъщност това е първият сериозен ъпгрейд по отношениe на хардуера за смарт часовници от две години насам. 

 

 

6. Oткриха 25 зловредни приложения за Android, които могат да откраднат паролита ви за Facebook

Най-популярната операционна система за смартфони често е обект на кибернападения. Създателите на зловреден софтуер прилагат все по-оригинални методи, с които да хакнат любимите ни устройства. 

 

7. Какво знаем в аванс за смартфона Huawei P50 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

Според много престижни класации, най-добрият смартфон за снимки през 2020 година (до момента на публикуването на тази статия) е Huawei P40 Pro. Ние също имахме удоволствието да го тестваме обстойно и в нашата класация за камерафони, P50 Pro също държи челната позиция.