7 технологични новини, които ще ви заинтригуват този петък.

 

1. Играта Grand Theft Auto 5 може да се изтегли безплатно за компютри до 21 май

Grand Theft Auto (GTA) се утвърди като един от най-харесваните франчайзи от геймърите по цял свят. Всяко заглавие от серията освен атрактивен геймплей и безкрайни възможности за забавление е обект на постоянни ъпдейти. Така разработчиците гарантират, че дълги часове ще прекарваме в изследване на отворения свят на GTA. 

 

2. Sony представи първият в света камера сензор с вграден изкуствен интелект

Скоро смартоните не само ще имат добри камери, но в самите камери ще има изкуствен интелект AI

 

 

3.Как да направим скрийншот на лаптоп или настолен компютър с Windows 10

Заснемането на екрана от компютъра е функция, която може да бъде полезна в разнообразни ситуации. Понякога можете просто да снимете текст без да го записвате или да направите кадър на друг интересен обект. 

 

4. 9 полезни функции на Android, които може би сте забравили

Android съществува вече повече от десетилетие, като всяка нова актуализация предлага безброй нови функции. Някои от тези функции са непознати за повечето хора, било защото са скрити вътре в системата, или защото те са се появили толкова отдавна, че не се говори толкова много за тях и по тази причина са забравени.

 

 

5. Най-добрият софтуер за компресиране на файлове

Много по-малко проблеми ще имате когато споделяте или архивирате файлове, ако преди това сте ги компресирали, смятат от techradar. За целта обаче ще имате нужда от добър софтуер за компресиране на файлове.

 

6.Ъпдейтът Windows 10 (May 2020) ще е достъпен до края на месеца

Тестовете на компанията вече са приключили, тъй като първия голям ъпдейт на Windows 10 вече е достъпен за разработчиците. Това означава, че много скоро всички потребители ще могат да актуализират своите устройства.

 

 

7. Ще преживее ли бизнесът със смартфони още една рецесия

Кризата заради COVID-19 доведе до спиране на икономиката в целия свят. Перспективата за световна рецесия изглежда неизбежна. За производителите на смартфони времената също са доста тежки.

Ще преживеели рецесията пазара на смартфони? Кой печели и кой губи? Как ще изглежда бъдещето?