Qualcomm наскоро представи новия си процесор от висок клас Snapdragon 855. Очаквано, веднага се появиха слухове кои ше са първите смартфони, които ще предлагат новия чип. TechRadar обобщава цели 7 смартфона от висок клас, които може да използват Snapdragon 855. Ето кои са те.

 

OnePlus 7

OnePlus вече не само е слух, но и потвърди, че следващият ѝ модел ще използва новия процесор. Всички телефони на компанията досега са използвали само Snapdragon, така че не е изненада, че традицията продължава. Компанията освен това казва, че нейният телефон ще използва версията на 855 с 5G модул, като ще представи повече подробности ще има в началто на следващата година.

 

 

Samsung Galaxy S10

Samsung обикновено използва своя процесор Exynos, но в някои пазари предлага топ моделите си с процесор на Qualcomm. Очакванията са, че тази традиция ще продължи и с новия Galaxy S10. Прогнозите са, че Samsung ще представи модела още през февруари 2019 г., така че няма да се налага да чакаме много, за да разберем дали и този път това ще е така и дали ще се използва версията с 5G модем.

 

 

Google Pixel 4

Google също досега използва само Snapdragon за своите смартфони от серията Pixel. Компанията обикновено пази детайлите за телефоните си в тайна поне до лятото, така че скоро няма да има потвърждение, че и Pixel 4 ще използва новия чип на Qualcomm. Изненада обаче би имало само ако това не е така.

 

 

LG G8

LG също пази в добре в тайна своите планове за смартфоните си. Все пак, очакванията са, че команията ще разчупи леда около конгреса в Барселона и тогава може да чуем повече за новия G8 и какъв процесор ще използва. Досега Snapdragon е бил предпочитаният избор на LG.

 

 

Moto Z4

Motorola понякога избира по-стария модел процесор, за да запази цената на телефоните си по-ниска. Въпреки това Moto Z4 се очаква да не спази тази традиция и да се възползва от най-новите модели на Qualcomm. Няма официално потвърждение, че това ще е точно 855, но очакванията са налице.

 

 

HTC

Бъдещето на HTC е все така неясно, затова не може да се очаква конкретика от компанията за процесора на нейн евентуален бъдещ смартфон. Все пак тя обикновено винаги полага доста усилия за новите си телефони, така че Snapdragon 855 изглежда логичен избор за потенциален нов смартфон от висок клас на компанията.

 

 

Sony Xperia XZ4

Sony също залага на мощни процесори за най-скъпите си модели смартфони. Обикновено компанията винаги използва най-актуалния чип към дадения момент, така че Snapdragon 855 изглежда като лочитен избор. Това ще стане ясно, когато тя представи новия си телефон през следващата година.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix