Понякога логото на една компания казва повече от това, което може да се види от пръв поглед. Не вярвате? Информацията на Business Insider ще промени мнението ви и ще ви накара от сега нататък да се вглеждате по-внимателно в логата на големите световни компании.

 

Ето 7 примера за лога със скрити послания и значения, които вероятно не бихте видели от пръв поглед.

BMW

Германската автомобилна компания е създадена през 1917 година като фирма за производство на самолети. Макар BMW да е била принудена да спре да произвежда самолети през 1918 година с Договора от Версай, компанията запазва своята история в логото си. Белите квадрати представляват витло, докато сините секции символизират небето.

 

 

Cisco

IT компанията Cisco имитира електромагнитни вълни и конструкцията на Голдън Гейт Бридж в своето лого. Висящият мост над пролива Голдън Гейт, отделя Санфранциския залив от Тихия океан.

 

 

Toyota

Пресичащите се овали на това лого са символ на доверието между Toyota и нейните клиенти. Трите елипси изобразяват сърцето на клиента, сърцето на продукта и непрекъснато разширяващите се технологични постижения и безграничните възможности, които предстоят. Малцина обаче знаят, че в тези елипси могат да се открият всички букви от името на компанията.

 

 

FedEx

Логото на FedEx умело скрива стрелка, която означава ефективност и движение напред.

 

Toblerone

Виждате ли танцуващата мечка в планината? Дизайнът на логото е почит към швейцарския град, където е разработен шоколадът: Берн, известен като „Градът на мечките“.

 

 

Vaio

Логото на вече прекратената гама продукти на Sony представлява интеграцията на аналоговата и цифровата технология на марката. "VA" е проектиран да изглежда като аналогова форма на сигнала, докато "IO" е двоичен код.

 

 

Yamaha

През 1887 година японската компания е създадена като Nippon Gakki Co. Ltd., за производство на органи. Днес компанията произвежда различни продукти, но логото ѝ крие три камертона, символизиращи трите стълба на техния бизнес – технология, производство и продажби, както и музикални елементи като мелодия, хармония и ритъм.

 

 

 

Вижте 9 компании, които промениха логата си до неузнаваемост