Когато си купувате нов Android смартфон, очаквате той да ви е полезен поне няколко години. Колкото повече обаче време минава, ще забележите, че телефонът ви започва да губи от блясъка си, без значение колко добре се грижите за него.

 

Кога смяната на телефона е неизбежна? Важен въпрос, ако не искате да харчите пари на вятъра. Ето защо от makeuseof са се опитали да акцентрират върху тези 7 предупредителни знаци, които казват че е време за нов Android телефон.

1. Батерията се изтощава бързо

 

Има начини да увеличите живота на батерията на Android телефона си, но е твърде късно за това, ако забележите, че батерията му се изтощава твърде бързо. Основната причина за това е, че с течение на времето химическите компоненти на батерията започват да се влошават. След няколко стотин цикъла на презареждане (приблизително след година или две), батерията може да загуби една пета или повече от способността си да задържа заряд.

2. Телефонът ви работи твърде бавно 

 

С времето телефоните започват да работят все по-бавно. Отварянето на приложение може да отнеме цяла минута или може да откриете, че докосванията се регистрират по-бавно от преди. Има причини, поради които телефонът ви се забавя и в много случаи възрастта му играе роля. Надграждането на версията ви на Android може да постави по-големи изисквания към ресурсите на телефона ви. Новите приложения също могат да предизвикат подобни проблеми, особено ако изискват много ресурси.

 

Друг проблем може да бъде броят на приложенията работещи във фонов режим. Колкото повече приложения консумират ресурси във фонов режим, толкова по-бавен ще става телефонът ви. Смяната на телефона ви ще осигури по-големи ресурси, с които софтуерът на телефона да работи.

3. Липса на актуализации

 

За съжаление, актуализациите на Android не са безкрайни за конкретните телефони. След година от излизането на дадено устройство, производителите спират да се притесняват и да бързат да актуализират софтуера му. По този начин телефоните стават уязвими. Ако се притеснявате за сигурността си, а телефонът ви вече не получава актуализации, време е да го замнеите с нов.

4. Новите приложения не работят

 

Може да откриете, че по-новите видове приложения, като VR приложенията, които изискват много ресурси, не работят ефективно на телефона ви. Същият проблем се отнася и за Android игрите. Подобренията в играта означават по-големи изисквания към RAM и вътрешните графики на телефона. Ако телефонът ви е по-стар, той няма да свърши работата толкова ефективно, колкото един нов телефон.

5. Приложенията често забиват

 

Android смартфоните са направени от хора, така че не са перфектни, а странното сриване на приложенията е неизбежно. Вашият телефон не винаги е причината – понякога приложението е бавно или неправилно проектирано. В други случаи проблемът е в съвместимостта на телефона. Например приложението може да работи само на най-модерните телефони. Ако забелязвате, че приложенията се сриват постоянно, обаче, това може да е знак за по-голям проблем с вашия смартфон. Ако наличните ресурси не са достатъчни, приложенията ще се сриват.

6. Камера с лошо качество

 

В наши дни притежаването на смартфон с висококачествена камера е от съществено значение. Освен ако не сте любител фотограф или професионалист, навярно единствените снимки, които правите са с телефона ви. Има малко неща, които можете да направите, за да подобрите снимките си, ако камерата ви е лоша. Приложенията за редактиране на снимки могат да помогнат за оптимизиране на снимките ви, но не могат да подобрят тяхната резолюция. Единствената опция, ако снимките са важни за вас, е да си купите нов телефон.

7. Телефонът ви е повреден

 

Нищо не е вечно, както и вашия смартфон. Ако вашия телефон е със счупен екран или износени бутони, едва ли ще се чувствате комфортно. Възможно е да няма очевидна причина за повреда в телефона ви, но много често се повреждат и вътрешните компоненти като флаш паметта например. А всяка повреда ограничава ефективността на телефона ви.

 

Вижте какво трябва да имаме предвид когато избираме нов смартфон