Kак постъпвате когато ви се наложи да свържете Android устройството си с вашия Windows компютър или Mac? Може би искате да архивирате вашите снимки и видеоклипове, да извлечете някои важни данни или да извлечете файлове, за да освободите място на устройството си. Или може би искате да проверите вашите обаждания и съобщения или да управлявате дистанционно устройството си.

 

Какъвто и да е случаят ви от Hongkiat препоръчват да използвате някое от тези 7 приложения за свързване на компютър към Android устройства.

 

1. AirDroid (Windows, macOS, Linux)

 

AirDroid е най-популярното приложение за свързване на Android устройство към компютър. Можете да провеждате обаждания, да изпращате съобщения и да отговаряте на известията за съобщения от вашия компютър. По-интересното е, че позволява споделянето на клипборда между вашия Android и Windows или macOS компютър. Освен това приложението ви позволява да прехвърляте файлове, дистанционно да управлявате Android устройството си и да правите много повече неща.

2. Your Phone Companion (Windows)

 

Your Phone Companion е приложение на Microsoft за свързване на Android устройства към Windows 10. С него можете да получите достъп до почти всичко на вашия смартфон от вашия компютър. Можете да извършвате и получавате обаждания, както и да проверявате и отговаряте на съобщения и известия. Освен това можете да получите достъп до любимите си Android приложения на вашия компютър. Можете също да прехвърляте снимки, но не поддържа прехвърлянето на други данни или споделянето на клипборда.

3. SHAREit (Windows, macOS)

 

SHAREit от Lenovo е най-бързото приложение за споделяне в света със скорост до 20 MB / s или 200 пъти по-бърза от Bluetooth. Можете да инсталирате приложението на Windows или macOS, след което да споделяте файлове между Android и PC или Mac устройства. Приложението обаче не поддържа получаване на обаждания или известия.

4. Pushbullet ( Windows, Chrome, Firefox)

 

Pushbullet е друго приложение за свързване на Android към Windows и други ОС чрез Chrome или Firefox. Реално Pushbullet свързва всичките ви устройства. Приложението ви позволява да изпращате или получавате файлове, връзки и текстови съобщения с криптиране от край до край. Но ограничава файловете по размер - максимум 2 GB. Можете също да изпращате и получавате съобщения в услуги като WhatsApp, Facebook Messenger, Kik и т.н.

5. MightyText (Windows, macOS, онлайн)

 

MightyText е друго приложение като Pushbullet, което ви помага да свържете Android към вашия компютър или Mac. Можете да изпращате и получавате съобщения от вашия компютър и да проверявате и отхвърляте известия направо от вашия работен плот.

Можете да изпращате или споделяте снимки и видеоклипове от вашия смартфон на вашия компютър. Уникалното е, че можете да планирате съобщения и да получавате предупреждения за батерията. Също така, приложението предлага PowerView - професионална функция за управление на множество разговори.

6. TeamViewer Host ( Windows, macOS)

TeamViewer Host е уникален мощен инструмент, който работи много добре при отдалечен достъп до Android устройството ви отвсякъде, благодарение на неговите функции.

7.  Vysor (Windows, macOS, Linux, онлайн)

 

Vysor е друго мощно решение. Приложението отразява екрана на вашия мобилен телефон в Windows и macOS, поддържа свързване чрез кабелна или безжична връзка. Ограничава обаче безплатните акаунти до свързване само чрез кабел. Освен това, опцията за споделяне на файлове също е достъпна само в платената версия. Можете обаче да направите почти всичко друго с огледалния екран, включително да проверявате за съобщения и известия, да изпращате или отговаряте на съобщения, да използвате приложения или да играете игри.

 

Вижте как лесно да споделяте файлове между Mac и Windows компютър