Google Play Store е основният източник на приложения за Android. От него може да се купуват и игри, книги, филми. Въпреки че се използва от милиарди хора и се обновява постоянно, Play Store все още има доста какво да подобри. MakeUseOf ни показват няколко интересни приложения,  чрез които можем да добавим полезни функции към онлайн магазина на Google.

 

Purchased Apps: Easy Access to All Your Paid Apps

Приложение с дълго име, но полезна функция. В нормалния Play Store няма лесен и прегледен списък с всички прилжения, които сме купували. Обикновено те просто са сложени редом с останалото купено съдържание и ако то е повечко, става доста объркващо.

Това приложение подрежда всичко много по-прегледно. Купените приложения се оформят в списъци, като те може да са по вид покупка или по статус на инсталция, т.е. дали приложението е инсталирано на устройството в мометна или не. Има и възможност за експорт на списъка в CSV файл.

 

AppSales: Track Paid App Discounts

Много често интересни платени приложения се предлагат на промоция с отстъпка. Play Store обаче не предлага лесен начин да следим за такива промоции. Това приложение решава проблема, като предлага ръчно подбрана селекция от най-добрите платени прилжения с отстъпка.

 

 

Ръчната селекция означава, че се избират само качествени приложения, които да се добавят в списъка. Избират се и приложения, които предлагат отстъпка от минимум 25%, имат поне 100 сваляния и рейтинг минимум 3.5 звезди. Приложението има и вграден филтър, който позволява на потребителя да променя тези критерии, ако желае. Може да се филтрират и игри, приложения в различни категории и др. Има и възможност за споделяне с приятели и проследяване на промоции, т.е. дали приложението не е поскъпвало в дните преди да обяви промоция и др.

 

App Watcher: See Release Notes Without Installing

Това приложение дава бърз и лесен начин да прочитаме всички новости в ъпдейтите на другите приложения, без да се налага да ги инсталираме. Автоматично интегрира и списъка с желания от Play Store, като показва лесен начин човек да знае какво предлага даден ъпдейт и приложения в детайли преди да го инсталира, тъй като официалните профили на програмките в Google Play Store не винаги са особено подробни.

 

 

Beta TestingCatalog: New Apps for Beta Testing

Това приложение практически е огледало на предишното. То дава на потребителите лесен начин да проверяват какви нови приложения има отворени за бета тестове. Така човек може да тества най-новите версии на популярни и интересни приложения преди всички. Каталогът се обновява редовно, като показва налични към дадения момент приложения за бета тест. Има и функция за регистриране като бета тестър и др.

 

 

Error Codes & Fixes: Solve Play Store Issues

Колкого и добре да работи, дори и Play Store има проблеми от време на време. За съжаление, в повечето случай приложението просто връща код на грешка, но без да дава подробности за нея. Това приложение разполага с база данни с всички кодове за грешки, като има както техните описания, така и предложения за решаването им. Така не се налага повече да копираме кодовете и да ги търсим в Google, а имаме бърз и лесен достъп до информация за тях.

 

 

Subscriptions: Track App Subscriptions and Services

Много приложения използват вградени абонаменти в тях, за да се финансират. Play Store не дава много функции за тях. Това приложение обаче позволява лесно да обединим и следим множество абонаментни услуги на едно място. Има над 30 вградени услуги, като лесно можем да добавяме още с бутона със символ „плюс“. Има и опция за автоматично напомняне в избран момент, че наближава времето за подновяване на даден абонамент, както и възможност за синхронизиране на приложението на няколко устройства едновременно.

 

 

App Backup & Restore: Batch Backup and Restore

Макар ъпдейтите да се правят с цел решаване на проблеми, те често ги създават. В такива случаи спасението е използването на бекъпи. Това приложение прави точно това с лекота. Просто избираме дадено приложения от списъка и натискаме бутона Backup. Има и опция за автоматични бекъпи, които да се правят преди всеки ъпдейт. При използването на бекъп, също е много лесно – просто натискаме бутона Restore и ще се връща резервното копие. Има и опция за изпращане на бекъпи до други устройства през WiFi или WhatsApp.

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix