Последната актуализация на Android вече е при потребителите. Но може би не се интересувате от Android 7.0 Nougat, защото сте напълно доволни от Android 6.0 Marshmallow?

 

В такъв случай е напълно естествено да се питате защо да актуализирате мобилната си платформа, когато нямате никакви проблеми с устройството си. От Make Use Of изтъкват 7 причини да ъпгрейднете до Android Nougat.

1. Улеснена работа с нотификациите

Освен групирането на нотификациите в много по-удобен вид с опция за разширяване на менюто, за да видите повече детайли, има и нова функция за бърз отговор. Всичко, което трябва да направите е да натиснете линка „Reply“ и ще изпратите съобщение директно от всеки екран без да се налага да отваряте приложението за съобщения. Известията също така имат индивидуални бързи настройки, до които може да стигнете чрез иконата на зъбно колело. Тук можете да определите приоритетите за вашите приложения, за да укажете от кои искате да виждате известия на заключен екран.

2. Бързо превключване между приложенията

Един от най-важните аспекти на Nougat е възможността за бързо превключване между приложенията с помощта на бутона „Recents“.

3. Работа в няколко екрана едновременно

Можете да стартирате две приложения едно до друго в режим разделен екран. Това, което е особено впечатляващо е възможността да влачите и пускате изображения и текст между прозорците. В действителност, Samsung представи такава функция за своите модели още през 2011 година, но сега тя е достъпна за всички.

4. Подобрена графика

Може да се забавлявате на игри с по-бързи графики, благодарение на Vulkan Graphics API.

5. Повече сигурност

Сигурността е все по-голям проблем за Android, така че беше крайно време да видим някои нови идеи, които да помогнат на потребителите да управляват своите устройства по-ефективно. Android 7.0 доставя редица подобрения на сигурността, включително смарт „trusted face” отключване, криптиране на файлове, „direct booting”, което доставя известията преди дори да сте се логнали с парола.

 

Друга функция е ъпдейт на софтуера в заден план, докато си ползвате нормално устройството. Тази функция беше налична досега само за избрани телефони, но се надяваме да се появи скоро във всички нови модели на пазара.

6. По-голям потребителски контрол

Android Nougat дава на потребителя повече контрол над устройството от преди. Предлага възможности, като възможност за персонализиране на бързи настройки и плочки, предложения за настройки и бутон „clear all” за затваряне на всички приложения във фонов режим.

7. Нови смарт функции към Doze режима за пестене на батерията

За пръв път представен в Android 6.0, Doze режимът става още по-умен в Android Nougat. Дори когато пъхнете телефона си в джоба, Doze си върши работата в запазване на живота на батерията. Не забравяйте обаче, че този режим може да забави важни за вас съобщения (въпреки че можете да определите приоритети за това в Settings).  

 

Вижте защо Android 7.0 Nougat ще има значение единствено за новите смартфони