В ерата на криптовалутите сме. Биткойн и другите криптовалути най-накрая си пробиха път в умовете и сърцата на хората. Сега е доста лесно да си купите биткойни, да ги преобразувате в алткойни и дори да инвестирате в ICO, всичко това от вашия телефон.


Може да предпочетете да направите цялата си търговия, когато сте пред вашия компютър, но въпреки това със сигурност ще ви се наложи да наблюдавате портфолиото си, докато сте в движение. И, разбира се, ще искате да настроите няколко известия, за да не пропуснете следващата “корекция”.

 

От Make Use Of са съставили списък с най-добрите iPhone приложения за криптовалути, които ви позволяват да направите всичко това и дори повече.

1. Coinbase

Докато това приложение има своите недостатъци (липса на алткойни, по-високи такси),  Coinbase е най-доброто приложение за криптовалути за начинаещи. То е едно от малкото приложения от този род, които са доста привлекателни. С помощта на Coinbase можете бързо да свържете банковата си сметка или да използвате кредитна или дебитна карта, за да купите Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash.

 

Приложението има наистина полезен уиджит и един от най-добрите интерфейси за настройване на известията. Началната страница показва цените на четирите валути, вашите дялове и графиките за изминалия ден. Можете да отидете в Coinbase и да промените родината си и предпочитаната от вас валута.

 

Докато приложението може да бъде използвано от всеки за наблюдение на цените и за получаване и изпращане на биткойни, функциите за депозиране и изтегляне на валута са достъпни само в САЩ, Великобритания, Австралия, Сингапур и някои европейски държави.

2. CoinDesk

CoinDesk е уебсайт за криптовалута. Тук се публикува много повече от последните новини. Ще откриете анализ на новините, коментари за текущия пейзаж на крипто планиране и начинаещи ръководства за хора, които току-що започват. Приложението CoinDesk ще ви даде всички най-нови новини, но ще намерите и проследяване на цените, графики и функция за известяване за Bitcoin и Ethereum.

3. Cointelegraph

Cointelegraph е независим уеб сайт за новини за криптовалути, който е съсредоточен повече върху блокчейн технологията, отколкото самите пазари на криптовалути.   

4. Blockfolio

Blockfolio е най-изчерпателното приложение за iPhone за проследяване на криптовалути. Когато добавяте нова транзакция, има опция за приспадане от притежаваните от вас BTC, така че не е нужно да влизате и ръчно да променяте позициите си в BTC всеки път, когато търгувате. Ако искате пълен контрол върху проследяването на портфолиото си, Blockfolio е приложението за вас. Отидете в обмена си и открийте точните данни за транзакцията, добавете данните към Blockfolio и оставете приложението да направи нещата. Ще намерите подробна разбивка на личните печалби или загуби и подробни графики за последните от 1 час до последната 1 година. От настройките можете да активирате и тъмната тема.

5. Crypton

Ще видите списък с монети, сортирани по популярност. Можете да преминете от USD към BTC, EUR, AUD, но това е основно всичко, което можете да направите. Няма начин да пренаредите списъка или да добавите монети. Докоснете монета и ще видите красива графика в дъното. Докоснете графиката, за да видите цени.

6. Delta

Приложението е подобно на Blockfolio, то също използва подход, базиран на транзакции, за проследяване на портфолиото. Получавате същото ниво на контрол върху въвеждането на данни. Можете да въведете обмена, валутата, изкупната цена, количеството и дори съответните такси. След като сте добавили всички данни от всичките си транзакции, ще видите, че приложението ви е много полезно. Процесът на ръчно въвеждане в Delta е много по-гладък от този в Blockfolio.

7. Coin Ticker

Ако търсите наистина прост инструмент за проследяване на криптовалути и портфолио, опитайте Coin Tricker. Когато за първи път отворите приложението, ще видите списък с най-добрите монети. Докоснете монета, изберете обмен и ще видите предварителен график, както и високите и ниските стойности за деня. Докоснете графиката, за да получите пълна разбивка.

 

Отворете раздела Portfolio и добавете ново портфолио. Ще видите основни функции за проследяване на портфолио. Можете да добавите общата стойност, валутата и след това сумата за определена монета.

 

Вижте най-добрият софтуер за копаене на биткойни