Instagram e най-популярното мобилно приложения за фотография, което улеснява всеки ден милиони потребители в качването и споделянето на изображенията, заснети от смартфоните и таблетите.

 

Ако мислите, че все още не сте изпробвали всичките възможности на Instagram, не спирайте да четете. От Make Use Of споделят с нас тези 7 полезни трика за Instagram.

 

Използвайте Instagram в мрежата

За дълго време, Instagram не разполагаше с уеб версия за потребителите, а беше достъпен само от iOS устройства. Но след това дойде приложението Instagram за Android и официалната уеб версия на Instagram. Може да редактирате вашия профил, да видите кой харесва снимките ви и да откриете снимки от хора, които може би познавате. И ако отидете на главната Instagram страница, можете да видите всички снимки качени от вашите Instagram последователи, както и поле за търсене, което може да използвате за да търсите нещо по-специално. Единственото нещо, което не може да се направи на уеб версията е да качвате снимки в профила си.

 

Използвайте уиджити за Instagram

Instagram не предоставя официални уиджити за вграждане в уеб сайтове, но може да използвате такива на трети страни. LightWidget е напълно безплатен и работи добре. Но ако имате WordPress сайт, може да използвате някой от многото различни плъгини, които са на разположение за вграждане на Instagram емисии, като например Instagram Feed.

 

Използвайте инструменти за хаштагове

Хаштаговете на Instagram са гръбнакът на социалната мрежа, които помагат на хората да откриват вашите снимки. Кои са хаштаговете, които ви трябват и вършат работа? Чрез Google ще откриете множество списъци с най-използваните и популярни хаштагове, но има и други полезни инструменти чрез които може бързо и лесно да добавяте хаштагове. Едно такова приложение е Tagsdock за iOS. Друг интересен сайт е Websta. Той ви осигурява много аналитични инструменти за Instagram, включително и за тагове. Други сайтове са RiteTag, Iconosquare, Hashtags.org, Hashtagify.me и Hashatit.com, но те изискват платен абонамент.

 

Получаване на известия, когато любимите ви хора постват

Ако следвате много хора на Instagram, най-вероятно не искате постоянно да ви обезпокояват  пристигащите уведомления за това, че някой е публикувал снимка. Но може би искате да знаете кога близките ви хора публикуват нещо? Посетете профила на потребителя, и след това натиснете върху една от снимките му. Кликнете върху трите точки в долния десен ъгъл на снимката, и изберете „Turn on post notifications” от менюто, което се появява. Повторете това за всички, за които искате да получавате уведомления.

 

Използвайте Instagram като фото редактор

Знаете ли, че можете да използвате Instagram за редактиране на снимки, без да качвате нещо в сайта? Включете „Save Original Photo” настройката във вашия Instagram акаунт. След това сложете телефона си в самолетен режим.

 

Заредете снимката в приложението Instagram и направете редакциите, които искате, след това натиснете „Share“. Тъй като телефонът е в самолетен режим и няма интернет връзка, вие ще получите съобщение за грешка. Но ако се вгледате във фото галерията на телефона си, ще откриете вашата редактирана снимка там. Само не забравяйте да я премахнете от приложението Instagram, преди да включите интернет връзката отново.

 

Изпратете снимка на конкретен приятел

Когато публикувате снимки в Instagram, не е нужно да споделяте тези снимки с всички. Ако желаете, можете да ги споделите само с отделни потребители или групи. Качете и редактирайте снимката както обикновено. Когато стигнете до страницата Share ще видите две опции в горната част. Този, която ви трябва е „Direct“. Когато я докоснете, ще видите списък на вашите последователи. Докоснете тези, с които искате да споделите снимката и след това натиснете зеления бутон „ОК“.

 

Блокирайте някой в Instagram

Ако искате да блокирате някого в Instagram, отидете в профила му, като докоснете потребителското му име. В горния десен ъгъл, ще видите икона с три точки. Докоснете я и от менюто изберете „Block User“. Ще бъдете попитани дали сте сигурни, ако е така изберете „Yes I’m sure”. Когато блокирате някого, Instagram няма да го информира за това ваше решение.

 

Вижте какво означава новият дизайн на Instagram за потребителите