LinkedIn е страхотно място, от където повечето компании подбират своя персонал. Ето защо сайта може да ви помогне да намерите мечтаната работа. Първото нещо обаче, на което работодателите обръщат внимание често не е вашето резюме, а вашата профилна снимка.

 

Не си мислете, че непременно се нуждаете от професионален фотограф за вашата профилна снимка в LinkedIn. Едно селфи с вашия смартфон, също може да свърши работа стига да следвате тези съвети.

 

1. Уверете се, че зад вас няма нищо, което да отвлича вниманието от лицето ви. Освен това, не използвайте снимки, на които сте с други хора.

 

2. Естествената светлина винаги е за предпочитане пред светкавицата.

 

3. Вашият смартфон също може да ви свърши работа. Не забравяйте обаче, че е по-добре да използвате предната камера, за да виждате резултата.

 

4. Гледайте над камерата, а не надолу. Това ще подчертае очите ви и ще направи така, че лицето и шията ви да изглеждат по-малки.

 

5. Обърнете внимание на облеклото си. Облечете се по начин, който е подходящ за вашата професия, и се съобразете с правилата на обличане, които са различни в различните държави. Например, за човек от софтуерната индустрия, костюм и вратовръзка, може да дойдат в повече в някои страни дори и за изпълнителен директор.

 

6. Не се опитвайте да бъдете забавни. Едва ли искате да изглеждате разсеяни и неконцентрирани, така че опитайте се да изглеждате концентрирани и съсредоточени.

 

7. Правилото на третините се спазва стриктно от всички професионални фотографи. Те никога не позиционират обекта точно в центъра на снимката. Разбира се, той не трябва да бъде ‘забит’ в един от ъглите, а трябва да приложите правилото за третините. За целта, разделяте снимката на 9 мислени еднакви квадрата и най-интересни снимки ще получите ако обектът е леко изместен в ляво, дясно, нагоре, или надолу. Можете да разположите вашия обект във всеки един от четирите пресечни точки на мрежата, или по протежението на една от четирите мислени линии.

 

Вижте как да създадем перфектен профил в LinkedIn