Една от силните страни на Android е свободата за потребителите да персонализират много аспекти на платформата. Дори най-малките детайли като анимации на менютата, цветове, шрифтове, икони – всичко може да бъде променено според желанието на потребителя. В Google Play Store има и голямо разнообразие от приложения, които да помогнат за по-лесното персонализиране на Android. ReviewGeek ни представят 7 от тях, които си струва да разгледаме.

 

Nova Launcher

Това е един от най-популярните допълнителни интерфейси за Android. Той се обновява редовно и има огромен набор от функции и възможности за персонализация на практически всеки аспект от интерфейса. Поддържа и допълнителни теми, пакети с икони и т.н. Има и платена версия – Nova Launcher Prime, която струва $4.99 и дава поддържка на жестове, папки и др.

 

 

Пакети с икони

Един от лесните начини да се промени напълно визията на интерфейса е чрез смяна на иконите на приложенията. Това може да стане чрез инсталирането на интерфейс като Nova, който поддържа пакети с икони. А в Play Store има и голямо разнообразие от говори пакети, които да се добавят. Те обикновено са концентрирани в различни теми и дизайн. Популярни паети са Flight Crayon Icon Pack и др.

 

 

Tasker

Много от нещата, които вършим с телефона си, са едни и същи и се повтарят редовно. Приложение като Tasker позволява да се автоматизира голяма част от тези задачи. Например автоматично изключване на звука на телефона, когато се влезе в офиса, изпращане на SMS при изпълнение на определено изискване и др. Tasker струва $3.49, като дава достъп до над 350 различни критерия и действия, които може да се автоматизират според различни настройки и предпочитания на потребителя.

 

 

KWGT – Kustom Widget Maker

Уиджетите са бърз и удобен начин да използваме функции от приложения директно на началния екран, без да отваряме приложенията. А приложение като KWGT позволява на потребителя да персонализира уиджетите и да създава собствени с текст, форма, цветове по желание, както и да избира какви функции да има в уиджета. Приложението е безплатно, но с реклами. Те може да се махнат чрез премиум версията, която струва $4.49.

 

 

KLWP – Kustom Live Wallpaper Maker

Друг начин за персонализация на Android е чрез т.нар. анимирани тапети. Това са фонове за началния екран, които вместо снимка, са анимация. KLPW позволява създаването на такива „живи“ тапети чрез комбинация на снимки, анимации, 3D форми, цветове и т.н. А може и просто да се сложи часовник като фон. Вариантите са много, като приложението е безплатно, но с реклами. Те се махат чрез купуване на Pro версията срещу $4.49.

 

 

ZEDGE

Друг лесен начин за промяна на облика на устройството е чрез тапетите и звуците. ZEDGE дава достъп до голям брой опции за изтегляне на тапети, мелодии и дори звуци за различни действия. Приложението е безплатно, но някои от материалите, които предлага, са платени. То дава възможност на потребителите да създават собствено съдържание, което също да продават в платформата на ZEDGE.

 

 

MIUI-ify

Основното падащо меню на Android е най-използваната функция, но и с доста неизползван потенциал. Това приложение позволява на потребителя да персонализира с по-голяма свобода именно падащото меню на Android. То дава възможност да се добавят уиджети, повече преки пътища, достъп до други функции и др. Приложението е безплатно, но всички опции се отключват чрез купуване на Premium версията, която струва $2.49.

 

 

Volume Styles

Една от слабостите на Android обикновено е управлението на силата на звука. Това приложение дава по-лесен начин за управлението на звука на отделни функции – например само на силата на звука на мултимедията, само на известията, само на мелодията на звънене и др. Освен това приложението дава и много опции за персонализация на цветовете и бутоните. Приложението е безплатно, но всички функции се отключват чрез Premium версията на цена $1.99.