Instagram е изключително популярен и достоен съперник на Facebook. Въпреки това, както повечето социални медийни платформи, повечето потребители на Instagram използват само част от предлаганите им функции.

 

От Make Use Of са на мнение, че функциите по-долу са сред рядко използваните от потребителите, а са много полезни и трябва да им се обърне нужното внимание.

1. Получаване на известия, когато любимите ви потребители публикуват

Има функция, която ви позволява да получавате известия всеки път, когато конкретен профил публикува ново съдържание. За да направите това следвайте тези стъпки:

- Посетете профила на потребителя, за чиито актуализации искате да бъдете уведомени.

- Кликнете върху трите точки в горния десен ъгъл на поста.

- Изберете опцията „Turn On Post Notifications“ от менюто.

 

Можете да изключите известията, когато пожелаете, като следвате същите стъпки и кликнете върху „Turn Off Post Notifications“. Не забравяйте, че ще трябва да активирате известията от приложението Instagram в настройките на телефона си, за да работи тази функция.

2. Поставяне на пауза историите в Instagram

Instagram Stories са чудесен начин да добавите ново измерение към съдържанието, което публикувате на сайта. Потребителите могат да бъдат изключително креативни с начина, по който представят историите си в Instagram, като добавят слайдове, видеоклипове, текст и емотикони за по-добър ефект.

 

Преминаването през няколко истории, публикувани от различни хора, може да отнеме много време. Можете обаче да поставите на пауза история толкова дълго, колкото искате, като задържите пръста си натиснат върху екрана. Можете също да пропуснете историята и да преминете към следващата, като плъзнете наляво или се върнете към предишната история, като плъзнете надясно.

3. Премахнете се от публикация, с която не искате да се свързвате

Понякога позволяваме на хора, които не познаваме достатъчно добре да ни следват, само за да съжаляваме по-късно, след като видим какви неща публикуват. Ето защо е добра идея да знаете как да премахвате последователи в Instagram. Дори и тогава, не е възможно да прецените кои от всичките ви приятели един ден може да публикуват обидно съдържание и да ви свържат с него. Колкото повече приятели имате в Instagram, толкова по-големи са шансовете ви да сте маркирани в публикация, с която не искате да се свързвате. Да не говорим колко е неловко всеки път да трябва да се свързвате с тези хора и да ги молите да оправят кашата в която са ви забъркали. За щастие, Instagram ви дава възможност да се разграничите от публикации и снимки сами:

- Отидете в профила си в Instagram.

- Докоснете иконата с маркирани снимки в дясната страна на екрана под биографията си.

- Ще видите списък със снимки, в които сте маркирани.

- Докоснете тази, от която искате да се разграничите.

- Докоснете изображението, за да се покаже потребителското ви име.

- Натиснете го и ще се отвори менюто More Options.

- От него изберете „Remove Me From Photo“ и кликнете върху полето за потвърждение, което се появява.

4. Показване на наскоро харесани или коментирани публикации от приятели

Ако искате да знаете кои публикации и видеоклипове в Instagram са гледали приятелите ви, можете да разберете, като погледнете тяхната история на харесвания и коментари за публикациите:

- Кликнете върху иконата на сърце в долната част на началния екран.

- Ще се появи списък с предпочитания и коментари на снимките ви.

- Изберете раздела „Following“ в горната част, за да видите последната активност на потребителите, която следвате.

5. Изключване на коментарите на вашите постове

Не можете да изключите коментарите от целия си профил. Но можете да деактивирате коментарите за определени публикации. Когато създавате нова публикация, достигате до страница, на която можете да добавяте надписи, маркери и местоположение. Докоснете опцията „Advanced Settings“ в долната част на списъка. Изберете опцията „Turn Off Commenting“.

6. Персонализиране на опциите на филтрите ви

Почти всички, които използват Instagram, имат любим набор от филтри, които използват на снимките, които публикуват. Но понякога с толкова много опции, може да бъде объркващо. Instagram ви позволява да скриете тези, които не използвате често, както и да пренаредите списък с опции за филтри.
Ако искате да скриете филтър:

- Превъртете до най-десния ъгъл на таба Filter.

- Кликнете върху Manage. Ще бъдете отведени в списъка „Manage Filters“.

- Махнете отметката до филтъра, който искате да премахнете.

Ако искате да пренаредите филтрите:

- Отидете на страницата „Manage Filters“.

- Натиснете за няколко секунди върху двете сиви линии в най-лявата част на филтъра, който искате да преместите.

- Плъзнете филтъра надолу или нагоре до позицията, която искате да заеме.

7. Скриване на факта, че сте онлайн

Понякога може да не искате приятелите ви в Instagram, да знаят, че сте онлайн. Това може да се постигне по следния начин:

- Изберете иконата на три хоризонтални ленти в страницата си в горния десен ъгъл.

- Отворете опцията „Settings“ в долната част на раздела.

- Превъртете надолу, докато стигнете до опцията „Activity Status“.

- Докоснете опцията „Show Activity Status“, за да я деактивирате.

 

Имайте предвид, че деактивирането на активния ви статус означава също, че няма да можете да видите състоянието на активността на други потребители.

 

Вижте 7 полезни трика в Instagram Stories