Повечето хора гледат на Facebook като на обикновен социален сайт. Но той може да ви бъде полезен и по други начини. Facebook може да ви помогне да си намерите нова работа, да си купите нещо готино, да подпомогнете благотворителни организации и всякакви други невероятни  неща.

 

Благодарение на Make Use Of научаваме за тези полезни Facebook функции, за които може да не подозирате, че съществуват.

Намиране на работа

Функцията „Facebook Jobs“ може да ви помогне много ако си търсите нова работа. Можете да филтрирате резултатите по отрасли, само трябва да изберете „Restaurant/Cafe“, „Beauty“, „Real Estate“, „Education“ или друг предпочитан от вас вариант. Има също така и поле за търсене, което ви позволява да търсите за конкретна позиция. Можете и да избирате тип работа, като на пълно работно време, на непълно работно време или по договор. Ако си намерите работа, която харесвате, можете да кандидатствате за нея директно от Facebook. 

Пазаруване

Ако сте в настроение да пазарувате, възползвайте се от функцията Facebook Marketplace. На уебсайтът изберете „Marketplace“ от менюто, а в мобилното приложение натиснете „Shops“. След това може да започнете да пазарувате. Можете да търсите продукти по местоположение, когато намерите продукта, който ви интересува, кликнете върху него, за да видите повече подробности и съобщение на продавача.

 

В мобилното приложение може да разглеждате по категории като домашно обзавеждане, електроника, градина, както и облекло. Когато изберете даден продукт, вие ще получите повече информация, има възможност да споделите или запазите продукта, и ще виждате линк към уебсайта на продавача, ако сте готови да купувате.

 

Друг начин да пазарувате е чрез функцията „Buy and Sell Groups“. Тя ви позволява да се присъедините към групи в които участват хора от вашия район, за да купувате и продавате продукти. Можете също така да разширите радиуса си и да се присъедините към групи извън вашия регион.

Дарения и набиране на средства

Разделът „Fundraisers“ предлага чудесна възможност за тези, които искат да дарят пари за добра кауза. Вие ще откриете безкрайни възможности за набиране на средства и можете да дарите с едно кликване. Чрез бутона „Create Fundraiser“ и попълване на съответната форма, вие също може да започнете да набирате средства. По желание можете да добавите снимка, необходимата сума и краен срок, но задължително трябва да посочите от коя организация сте и каква е каузата ви.

Назад във времето

Функцията „On This Day“ е забавен начин да си спомните за неща, които сте публикували  преди време. Можете дори да споделите постовете си отново с едно кликване. Ако сте станал приятел с някой във Facebook на този ден, ще видите и това. Забавно!

Времето и спорта

Ако използвате мобилното приложение на Facebook, докоснете „Weather“, за да разберете какво е времето навън, както и прогнозата за следващите 5 дни. Информацията е от Weather.com и ако натиснете линка ще отидете на сайта за повече информация. „Sports“ е друга функция, достъпна само в мобилното приложение.

Крачкомер

Ще имате нужда от приложението Moves, което е безплатно за Android и iOS. Информацията за това колко крачки сте направили през деня и къде ще е достъпна директно във Facebook.

Намиране на приятел и места в близост до вас

„Nearby Friends“ и „Nearby Places“ са други две важни функции, от които може да се възползвате.  Ако сте някъде и сте самотни, може да потърсите дали в близост до вас не се намира някой ваш приятел, например. Или, ако търсите ресторант, хотел или търговски център, можете да го намерите  без да напускате Facebook.

 

Вижте можем ли да разберем какво точно знае за нас Facebook