Когато ви се наложи да ползвате приложение за карти, навярно първото, за което се сещате е Google Maps. Това е доказателство, че услугата на Google е качествена, полезна и за това много хора я предпочитат пред останалите подобни. И все пак, приложението на Microsoft, Maps, въпреки че е от скоро предлага някои екстри, които Google Maps не покрива.

 

От Make Use Of, отбелязват 7 неща, в които Windows Maps е по-добър от Google Maps. Ето кои са те:

1. Трафик

Всички навигационни приложения предлагат възможност да проверим трафика в реално време, но Microsoft правят тази функция много по-ефективна. За да проверите трафика, кликнете върху иконата на светофар в горния десен ъгъл на екрана. Пътищата оцветени в зелено са ненатоварени, в червено – блокирани от трафика, а различните нюанси на жълто показват различната степен на плътност на трафика.

 

Ако конкретно искате да проверите вашия маршрут до работата ви, можете да въведете домашния си адрес и този на офиса, както и други любими дестинации, разбира се.

2. Камери, които стриймват на живо

Трябва да имате предвид, че пътни камери има разположени само по някои пътища и в някои градове, те не покриват изцяло пътната мрежа. Там където има такива, ще видите икона на камера в самото приложение. Когато кликнете върху такава икона се отваря малък прозорец, в който се излъчва на живо от камерата.

 

Ако не виждате икони на камери, опитайте се да намерите такива като зумирате картата в приложението.

3. Ремонти по пътя

Roadworks е друга полезна функция в Windows Maps. Кликнете върху иконата на диамант и ще се отвори нов прозорец с информация за ремонтните работи, които се извършват в района.

4. 3D Cities

От дълго време, Google Maps имат 3D функция, но няма начин да видите как изглеждат самите сгради в 3D без да използвате Street View или Satellite View. В Microsoft Maps всички функции и инструменти работят в 3D режим. За да включите 3D Cities, кликнете върху 3D иконата в горния десен ъгъл. Тази опция обаче все още не се предлага за всички държави.

5. Windows Ink

Функцията „Windows Ink“ ви позволява да пишете върху картите с различни цветове, за по-лесно навигиране. Ако имате сензорен екран, можете да използвате пръста си и да очертаете маршрут с пръста си, а приложението ще изчисли разстоянието. За да активирате лентата с инструменти на Windows Ink, кликнете върху иконата на писалка в горния десен ъгъл. Ако използвате мишка, трябва да кликнете върху иконата „Touch Writing“.

6. Множество търсения

Ако някога сте извършвали множество търсения в Google Maps, няма как да не сте били издразнени  от невъзможността различните резултати от търсенето да бъдат насложени едно върху друго на картата. Microsoft Maps премахва това неудобство. Резултатите от всяко търсене което сте извършили остават на картата, докато не затворите съответния раздел в горната част на екрана.

7. Streetside

Ако разчитате предимно на услугата Street View на Google, не се притеснявайте, Microsoft също я предлага. Може да активирате Streetside и да се насладите на почти идентичен опит с този на продукта на Google.

 

Във вертикалната лента с инструменти в десния край на екрана, кликнете върху иконата „Map Views“. В новия прозорец плъзнете плъзгача до Streetside на „On“. Всички пътища, които поддържат Streetside view ще бъдат оцветени в синьо върху картата. Кликнете два пъти върху улицата, която ви интересува.

 

Вижте 4 безплатни навигация за Android, които работят без Интернет