През годините Apple постепенно въведе функции в своята мобилна операционна система iOS, повечето от които ние нямаме нужда.

Ето защо е разумно да промените някои от настройките които са по подразбиране. От Life Hacker са съставили списък с 7 iOS настройки, които трябва да проверите на новата си джаджа.

1. Изключете анимациите

Тази опция е особено подходяща ако искате да пестите от живота на батерията. Отидете в Settings > General > Accessibility и настройте опцията Reduce Motion на ‘on‘.

2. Изключете “Connect” в Music

Apple въведе нова социална мрежа в приложението Music наречена Connect. Ако не планирате да го използвате по-добре е да го изключите, за да не ви заема място. Отидете в Settings > General > Restrictions и превключете на ‘on‘. След това превъртете надолу до Apple Music Connect и настройте плъзгача на ‘off‘. След като направите това, „Connect“ иконата в Music ще се замени с иконата за плейлисти.

3. Забранете “Ask to Join Networks”

От Apple са решили, че е добре да има известие всеки път, когато в обсега на устройството има нова отворена Wi-Fi мрежа. Ако обаче тези известия ви дразнят, можете да ги забраните. За целта отидете в Settings > Wi-Fi и плъзнете плъзгача за “Ask to Join Networks” до “off‘.

4. Деактивирайте функцията “Background App Refresh”

Background App Refresh е настройка, която позволява на приложенията да презареждат данни във фонов режим, така че да са винаги актуални. Тази функция обаче изяжда живота на батерията. Може да изключите тази настройка за всяко отделно приложение. Отидете в Settings > General > Background App Refresh и изключете настройката за всички приложения, за които не искате тя да важи.

5. Забранете автоматичния ъпгрейд на приложенията

По подразбиране iOS автоматично инсталира всички нови актуализации на приложенията. За да изключите тази опция отидете в Settings > iTunes & App Store и плъзнете плъзгача за “Updates” на ‘off‘.

6. Забранете “Suggested Apps”

Suggested Apps е функция, която използва текущото ви местоположение, за да ви предлага нови приложения за изтегляне. Например, ако отидете в Starbucks, вие ще получите уведомление за изтегляне на Starbucks приложението. За да изключите функцията, отидете в Settings > iTunes & App Store и под Suggested App променете My Apps и App Store настройката на ‘off‘.

7. Активирайте “Limit Ad Tracking”

iOS следи какви са вашите интереси въз основа на приложенията, които ползвате и Safari браузъра. За да забраните тази функция отидете в Settings > Privacy > Advertising и настройте Limit Ad Tracking на ‘On‘. 

 

Вижте как да извлечем повече от смартфон или таблет с Android