Всеки един от нас използва онлайн ресурси ежедневно, но за съжаление интернет не винаги е безопасно и приятно място. За да се промени това, трябва да се променим самите ние – интернет потребителите. От Make Use Of са на мнение, че има 7 начина, по които можем да направим интернет по-приятно място.

1. Спечелете от познанията си

Не е тайна, че големите софтуерни компании понякога таят големи дупки в сигурността. Това застрашава данните на всичките им потребители. Ако имате цака за намиране на бъгове и искате да използвате таланта си за добро, а не за зло, Google и Facebook са отворени за вас и готови да ви платят ако намерите бъг в системата им.

2. Четете внимателно условията за ползване на уеб услугите

Преди да се регистрирате за някоя уеб услуга, добре е първо добре да се запознаете с условията за ползването ѝ. Това е от съществено значение, за да може да защитите правата си ако се наложи.

3. Уверете се, че вашият браузър е актуализиран

Уеб дизайнерите не оптимизират сайтовете, които създават за по-старите версии на браузърите по ред причини. Освен това новите версии на браузърите предлагат нови функции и по-добра производителност, от които няма как да се възползвате ако не актуализирате редовно браузъра, който ползвате.

4. Изключете програмите за блокиране на реклами

Програмите за блокиране на рекламите пречат на писатели, режисьори, художници и програмисти да печелят пари от своята работа. Ако те не могат да печелят пари от работата си, ще трябва да положат повече време в други неща, което означава по-ниско качество на продуктите и услугите им.

5. Борете се с правописните грешки в уеб сайтовете

Правописните грешки стават причина, потребителите да възприемат някой сайт за непрофесионален. Освен това търсачките по-трудно намират подходящото съдържание, когато е то е изписано погрешно. Някои собственици на уебсайтове дори плащат за откриване на правописни грешки. Кои са те, може да разберете от TypoBounty.com.

6. Не обръщайте внимание на интернет троловете

Писателите на статии в интернет обичат да се ангажират с читателите си, но за съжаление онлайн троловете знаят това, а те обичат да търсят внимание. С агресията си обаче губят времето и енергията на всички. Ако се ангажират с тях, те ще продължат да публикуват коментарите си, а това означава да хвърлите времето си на вятъра.

7. Избягвайте да споделяте неверни новини и недоказани твърдения

Потребителите вярват на всичко което прочетат в интернет, но това доверие може да ни изиграе лоша шега. Бъдете резервирани към всичко, което четете в мрежата и не споделяйте не потвърдена информация.

 

Вижте 8 лесни начина да гарантирате сигурността си в Интернет