Колко често ви се случва, докато гледате видео да започне едно безкрайно буфериране? Това е доста голямо разочарование, но има няколко трика, които можете да използвате, за да увеличите своя Wi-Fi сигнал.

 

Кои са тези начини научаваме от информацията на Mental Floss.

1. Не крийте рутера си

Повечето хора скриват рутерите си зад различни предмети, някои дори ги слагат в шкаф, а това води само до едно – забавяне на Wi-Fi интернета. Стени, врати и всякакви други препятствия поглъщат  и намаляват силата на сигнала. Изберете централно място в дома си и поставете рутера си на маса или лавица. Тъй като някои рутери са проектирани така, че да проектират Wi-Fi сигнала леко надолу, поставете вашия на по-високо място, за да се разпредели равномерно Wi-Fi сигнала в дома ви.

2. Поставете рутера далеч от уреди и метални предмети

Микровълните, безжичните телефони, флуоресцентните светлини и дори други рутери в дома ви или в апартамента на съседа ви може да повлияят на вашия Wi-Fi сигнал. За да намалите смущенията, поставете вашия рутер далеч от домакинските уреди и го настройте  на различен безжичен канал и честота. Използването на онлайн инструменти – Acrylic Wi-Fi за Windows и AirGrab Wi-Fi Radar за Mac, например, може да ви помогне да намерите правилния безжичен канал с най-малко смущения. Ако искате по-лесна опция, повечето рутери имат възможност автоматично да намират най-добрия канал. Освен това, трябва да избягвате поставянето на рутера близо до метални предмети, които също могат да поглъщат силата на сигнала.

3. Рестартирайте рутера

Не забравяйте, че по-голямата част от проблемите с нашите устройства могат да се решат чрез просто нулиране или рестартиране. Така, че рестартирайте вашия маршрутизатор.

4. Актуализирайте фърмуера

Да, известните актуализации на фърмуера са досадни и отнемат много време. Но ако имате по-стар рутер, тези актуализации гарантират, че софтуерът на рутера работи по най-добрия и най-ефективен начин.

5. Регулирайте антената на рутера

Повечето рутери имат две регулируеми антени отгоре. Уверете се, че те са насочени в правилната посока, за да се оптимизира обхвата и производителността. Не е нужно те да ‘гледат‘ нагоре, даже се препоръчва да ги позиционирате перпендикулярно една на друга. Wi-Fi работи най-добре, когато сигналите са успоредни на вътрешните антени на устройствата, които са хоризонтални в лаптопите и вертикални на настолните компютри.

 

Позицията на вътрешните антени в мобилните устройства, зависи от това как ги държите (в режим портрет или пейзаж). Ако държите антените на вашия рутер перпендикулярно една на друга, ще осигурите солидна връзка между вашата домашна мрежа и вашите смартфони и лаптопи.

6. Използвайте силна парола за защита на вашата мрежа

Тъй като скоростта на домашните Wi-Fi мрежи леко  зависи от това колко хора я използват едновременно, силната парола е ключова: тя ще гарантира, че само оторизирани хора използват вашата мрежа. Възползвайте се от вече вградената в рутера си защита и изберете парола, която е трудна за разбиране, тоест комбинация от букви, цифри и символи.

7. Използвайте Wi-Fi ретранслатор

Повечето рутери нямат достатъчно голям обхват, от който ще се нуждаете ако живеете в голяма къща. В резултат на това, устройствата и компютрите в стаите, които са най-отдалечени от вашия рутер, ще се свързват трудно с вашата домашна Wi-Fi мрежа. Най-лесният начин да увеличите сигнала в тези стаи е да купите Wi-Fi ретранслатор.

 

Вижте 7 важни настройки на Wi-Fi рутера, които е добре да се ползват