Много хора предпочитат Android пред iOS, заради възможностите за персонализиране, които предлага мобилната платформа на Google. iOS се предоставя със заключен интерфейс, в който потребителят може да пренарежда само иконите. А собствениците на Android устройства могат да ги преобразят напълно, ако използват лаунчер.

 

Тези приложения, които могат да бъдат изтеглени от Play Store, могат напълно да променят начина, по който изглеждат екраните на вашия телефон, за да отговаря по-добре на вашите вкусове, а и често за да работи по-ефективно.

 

Налични са десетки различни опции, затова ви предлагаме класацията на Tech Radar.

 

1. Microsoft Launcher

 

 

Microsoft Launcher е безкрайно адаптивен, също така предлага дълбока интеграция с услугите на Microsoft, като Skype, To-Do, Wunderlist, Outlook и други, което е категоричен плюс за тези, които вече са инвестирали в софтуерната екосистема на компанията.

 

Microsoft Launcher е и много бърз, с възможност за премахване на анимациите за още по-голяма скорост. За повечето хора това е много солиден избор.

 

2. Evie Launcher

 

Търсите нещо по-простичко? Тогава Evie Launcher е за вас. Не мислете обаче, че това е недостатък. Фокусът върху простотата означава, че това е един от най-бързите лаунчери и сред най-лесните за навигация за тези, които не желаят да правят много настройки. Той има мощна универсална функция за търсене, а също така предлага някои по-задълбочени настройки за желаещите да инвестират време.

 

Evie Launcher е много добър избор за тези, които досега не са използвали подобен род приложения и имат нужда да свикнат с идеята.

 

3. Nova Launcher

 

 

Ако има нещо, което искате да промените на телефона си, то Nova със сигурност ще ви предложи такава възможност. Предлагането на толкова много опции обаче може да означава за вас, инвестиране на повече време за обучение, а също така означава, че е по-трудно да получите цялостен поглед върху това, което ви се предлага.

 

Nova е отличен избор за повечето, но наистина блести в ръцете на тези, които знаят какво правят. Има Pro платена опция, но тя едва ли е подходяща за голяма част от потребителите.

 

4. Launcher 10

 

 

Windows Phone винаги е имала страстна фенбаза, а този лаунчер е насочен именно към тези хора. Launcher 10 е най-доброто, което Android може да предложи от уникалния интерфейс Metro, предлаган от Windows Phone – мозайка от плочки, която изцяло може да се променя от потребителя. Въпреки че не предлага никаква „активна“ функционалност на по-стария дизайн на Windows Phone, той е добър умерен избор.

 

Launcher 10 е интересен избор за тези, които търсят нещо малко по-различно от стандартния вид на Android.

 

5. BlackBerry Launcher

 

 

Ето и нещо за тези, които изпитват привързаност към устройствата на Blackberry. BlackBerry Launcher възпроизвежда външния вид и класическата функционалност на споменатите телефони, но предлага и някои интересни иновации, като Blackberry Hub например.

 

6. Smart Launcher 5

 

Smart Launcher 5 се опитва да използва интелигентни предположения за групиране на приложенията ви по тип и да предлага полезни преки пътища. Въпреки че това може да не е по вкуса на тези които търсят нещо по-обикновено, предлаганите различни преки пътища и функции обещават да променят начина, по който използвате телефона си. Smart Launcher 5 трябва да е избор на тези, които търсят малко приключение.

 

Това означава на практика „интелигентно“ разположение на уиджити, „интелигентно“ групиране на приложения и други. Този лаунчер ще се опита да отгатне какво искате да направите.

 

7. Poco Launcher 2.0

 

 

Този лаунчер е за тези, които търсят сравнително „чисто“ Android изживяване. Малкият размер на приложението означава, че то също е като цяло добра опция за по-стари и ниско бюджетни устройства.

 

Придвижването по интерфейса не отнема никакво време и на главния начален екран се създава бърз път за почистване на RAM паметта, за да спрете приложенията работещи във фонов режим.

 

Вижте 8 лесни начина да персонализирате началния екран на телевизор с Android TV