Всички знаем за различните стрийминг услуги, които позволяват да гледаме телевизионни предавания на живо. Но какво да кажем за самостоятелните телевизионни канали? Възможно ли е да гледате безплатни интернет телевизионни канали от цял свят? Разбира се, че да.

 

Ако темата ви е интересна не пропускайте информацията на Make Use Of.

1. BBC Channels

 

BBC предоставя всички свои телевизионни канали безплатно, достъпни чрез услугата iPlayer. Можете да гледате BBC 1, BBC 2, BBC 4, BBC News, BBC Parliament, BBC Alba, CBBC и CBeebies.

 

Другите канали на BBC Studios, които не са финансирани от лицензионната такса (Alibi, Dave, Drama, Eden, Gold, W и вчера), не са налични. Международните канали на BBC, сред които BBC America и BBC Persian, също не са достъпни.

 

За тези, които не живеяят във Великобритания, ще трябва да използват VPN услуга като ExpressVPN и CyberGhost.

2. Bloomberg Television

 

Bloomberg е един от водещите източници за бизнес и пазарни новини. Компанията предлага четири международни телевизионни канала, които можете да гледате безплатно. Това са Bloomberg US, Bloomberg Europe, Bloomberg Asia и Bloomberg Australia. И четирите телевизионни канала са онлайн. Можете да ги гледате безплатно през уебсайта на Bloomberg.

3. Sky News

 

Можете да гледате Sky News безплатно на уебсайта на Sky News и през канала на Sky News YouTube. Sky News не налага никакви географски ограничения. Можете да гледате новинарския телевизионен канал онлайн, независимо къде се намирате по света.

4. ABC

 

ABC е американска телевизионна мрежа, която се фокусира върху токшоу, драми, лайфстайл шоута и новини. Има и спортно съдържание. ABC излъчва международни версии в много страни. Ако обаче искате да гледате американското издание на мрежата безплатно онлайн, можете да го направите чрез услугата USTVNow.

 

ABC е само един от петте телевизионни канала, които можете да гледате безплатно в услугата. Останалите четири са CBS, PBS, MyTV 9 и CW. Всички канали са достъпни само в стандартна разделителна способност.

 

5. FOX Sports

 

FOX Sports е уникален интернет телевизионен канал, който можете да гледате онлайн безплатно. Това не е същата версия на телевизионния канал, която ще получите чрез абонамент за кабел или от приложение като Hulu или FuboTV. Можете да гледате онлайн телевизионния канал само в САЩ, Великобритания, Германия и Австрия по Pluto TV.

6. Eleven Sports Network

 

Eleven Sports е спортна мрежа със седалище във Великобритания, която непрекъснато нараства по популярност и влияние след старта си през 2015 година. Американското издание се нарича Eleven Sports Network. Можете да го гледате безплатно по Pluto TV, ако сте в САЩ. Другите потребители ще трябва да използват VPN.

 

Каналът има правата за излъчване за Северноамериканската футболна лига (NASL), конференцията Big Sky, най-голямата баскетболна лига на Испания (Liga Endesa), Шведската хокейна лига, Световното първенство по рали, Can-Am бейзболна лига и някои електронни спортове турнири.

7. CNN

 

Много хора погрешно смятат, че е невъзможно да гледате CNN безплатном защото каналът е част от платените пакетите на повечето доставчици на кабелна телевизия. Но това е възможно! Pluto TV предоставя отговора, а за тези които са извън САЩ, трябва да използват VPN.

 

Вижте 8 полезни приложения за телевизори с Android TV, които може би не знаете