Вижте още: 4G смартфон Revo You - Дизайн и Дисплей

 

Случвало ли ви се е да си зададете въпроса: „Какъв подарък да му взема?” Особено когато става дума за близък човек на който държите, един от най-подходящите подаръци е смартфона. Той съчетава в едно почти всичко от което има нужда човек в ежедневието си. Освен за разговори, смартфонът може да се използва като компютър, конзола за игри, фотапарат, видео камера, мини телевизор, MP3 плейър и още куп други различни приложения. Е, вече имате идея за подарък, но тук се намесва фактора „Какъв бюджет сте подготвили за него?”.

 

 

Във вчерашното си ревю, екипът на Digital.bg започна да разглежда смартфона Revo You, който със своята бюджетна цена, автоматично се превръща в подходящ подарък. В случай, че сте пропуснали да го гледате, а там разглеждаме дизайна и дисплея на смартфона, директен линк към него ще намерите под този плейър.  

 

Хардуер

А сега ще продължим с хардуера. При него Revo са се спрели на изпитаната концепция MediaTek. Смартфонът You използва възможно най-добрият процесор в този ценови клас - 8-ядреният 64-битов MT6753, който работи с 1.3 GHz тактова честота. Любопитно е да отбележим, че това не е максимумът който може да постигне въпросното CPU.

 

 

В техническите характеристики на производителя излиза, че лимитът е 1.5GHz, какво означава това? Да, процесорът не работи с пълният си капацитет, следователно работният му живот се увеличава. Revo са направили много хитър, полезен за потребителите трик, който днес много марки автомобили прилагат при двигателите си.

 

 

Графичният процесор на You е ARM Mali-T720. Както става ясно и от наименованието му, той е двуядрен, като към това ще добавим, че е с 3-та генерация Midgard архитектура и 650 MHz скорост на ядрото. На по-запознатите тези цифри говорят достатъчно много, но тъй като знаем, че сред вас има и прохождащи фенове на технологиите, ще онагледим впечатленията си с един тест. Всички обичате да играте игри на смартфона си нали? Това са Asphalt 8: Airborne и Dead Trigger 2 – динамични заглавия с хубава графика. Нашият Benchmark тест индексира при първата 29fps, а при втората 34fps.

 

 

Практиката ни показва, че статистически тези цифри са достатъчно добри, а както и сами виждате от кадрите на екраните си, графиката върви добре, без засечки и производни проблеми. За този положителен резултат до голяма степен допринася и количеството RAM памет, което в случая е цели 2GB.

 

 

Когато играем игри на телефона си, ние винаги обръщаме внимание и на звукът им. Говорителят на Revo You е разположен в долната му периферна част. Независимо, че е само един, звукът от него доста чист и силен. Във видеото по-горе можете да чуете саунд тест, от който можете да добиете най-реална представа за качеството му.  

 

 

Защо по рано в ревюто си казахме, че MediaTek процесорът е „изпитана концепция” - същото CPU вече сме срещали при няколко други смартфона, сред които LG K10, Lenovo K4 Note A7010, HTC Desire 728 и Meizu m2 note.

 

Цена

Тук е интересно да отбележим факта, че тяхната цена започва от 350лв и достига чак до малко над 500лв. В това отношение Revo You има едно голямо превъзходство пред конкурентите си. В България той се продава с цена от 288лв. Което автоматично му позволява да влезне в ниският ценови клас до 300лв. където смартфон с подобни технически характеристики е почти невъзможно да бъде намерен.

 

 

Вградената памет на Revo You е 16GB, обем който ще е достатъчен да побере не малко снимки, видео, игри и приложения, че дори и ще остане. Малко вероятно, но ако все пак това количество не ви е достатъчно, чрез четецът на microSD карти памет можете да добавите до още 64GB.

 

4G Смартфон

Днес актуална тема в България е 4G мобилната мрежа, която освен по-качествени телефонни разговори дава на потребителите и доста по-бърз интернет. Revo You е актуален в това отношение, защото една от двете му SIM карти които се намират в гнезда под задният капак е именно 4G LTE.

 

 

Батерия

Тук е и батерията, този толкова важен компонент, без който всичкият изброен по-горе хардуер не може да работи. Revo са избрали  Li-ion акумулатор с 2150mAh заряд. По време на тестовете ни те са достатъчни средно за около ден и половина комбинирана работа с едно зареждане. Всеки човек обаче използва смартфона си по различен начин – някой играе повече игри, друг чати постоянно с приятели и прави снимки, а трети използва слушалката само за разговори. Така, че колко време ще издържи батерията на смартфона ви е строго индивидулно.

 

 

Тук ние ще ви покажем един ефикасен тест с приложението Battery Drainer. То има задача, колкото се може по-бързо да източи батерията ви, като за целта усилва яркостта на дисплея на максимум, пуска камерата, вибрацията, GPS, Wi-Fi и Bluetooth. От него, можете да разберете в какво състояние е батерията ви, температурата ѝ, волтаж и други.