Не случайно, инструментът Google Lens е определян като бъдещето на търсенето в интернет. Той използва камерата на телефона ви за идентифициране на обекти и след това ви дава информация за тези обекти.

 

Но възможностите на Google Lens не се изчерпват до тук. От CNet знаят 6 готини неща, които можете да правите с Google Lens. Ето кои са те:

Сканиране на визитки

Има хора, които все още използват визитки и ако вие често получавате такива ще оцените способността на Lens да ги сканира и преобразува данните в нов запис в адресната ви книга. Засега това работи само в Android, версията на iOS може да идентифицира съответния текст на визитката – имейл адрес, телефонен номер и т.н. – но не може да създаде контакт от него. В Android  имате възможност да промените информацията за контактите, преди да я запазите, в случай че Lens е пропуснал нещо или не е превел нещо.

Да съдите по корицата за книгата

Благодарение на Google Lens може да получите незабавно информация за всяка книга, която видите. Приложението предоставя  резюме, отзиви (когато са налични) и бърза връзка към пълно търсене с Google. 

Информация за забележителности

Искате да научите повече за дадена сграда или забележителност? С Google Lens, просто снимате този обект, който ви интересува и получавате подробностите за него. О, намирате се в музей, Lens може да ви даде информация за картините пред вас.

Задоволяване на вашето любопитство

Какво е това дърво? Или това цвете? Google Lens може да задоволи вашето любопитство, тъй като може да идентифицира почти всяко дърво и цвете. Тази функция работи и за животни и всякакви други обекти и предмети.

Добавяне на събития в календара ви

Представете си, че се разхождате из града и виждате афиш за предстоящ концерт или друго събитие, което е важно за вас. Какво ще направите? С Google Lens можете автоматично да добавите това събитие в календара си. След като сканирате афиша, ще видите различни варианти за действие върху различните данни: Chrome (за URL), Maps (за адреса) и Calendar, ако има дата и час.

Намиране на ресторант

Lens може да ви предостави информация не само за сгради, но и за ресторанти и магазини. Ако в света съществува физически обект, Google Lens може да ви помогне да намерите информация за него.

 

Вижте най-полезните трикове и съвети за Google Play