В последно време учени, лекари и специалисти отделят доста време в изучаването на новия коронавирус. Много от техните въпроси обаче остават без отговор.
Милиадрерът Бил Гейтс написа в блога си, че е важно да се запълнят пропоуските в разбирането на вируса, за да може най-добре да се разработят методите, необходими за преодоляване на пандемията. Има няколко въпроса, които учените си задават и все още търсят верните отговори.

 


Business insider ни показват някои от въпростите, които си задават специалистите:
•    Дали болестта е сезонна? Много доктори смятат, че това е така, но всъщност изглежда не е толкова зависима от времето.
•    Колко асимптоматични хора са в състояние да заразят другите?
•    Защо по-младите хора изглеждат по-малко податливи на сериозни заболявания от вируса?
•    Какви симптоми трябва да имате, за да е необходимо тестване?
•    Кои дейности – от докосване на гладки повърхости до ходене на църква причиняват най-голям риск от заразяване?
•    Кой, според пола, расата и съпътстващите заболявания, е най-уязвим за COVID-19?
Бил Гейтс финансира много изследвания за ваксини чрез своята фондация, която е в партньорство със съпругата му Мелинда Гейтс. В блога си, той е изложил новостите, които според него са необходими за справяне с пандемията.

 


„Впечатлени сме как светът се събира, за да води тази борба“, пише Гейтс в поста си, отбелязвайки, че той и съпругата му ежедневно разговарят с учени, изпълнителни директори на фармацефтични компании и ръководители на правителства.
Гейтс споменава още, че има толкова много герои, на които в момента хората могат да се възхищават. Той добавя, че когато всичко това свърши и накрая се обяви края на пандемията, тогава всички ще трябва да бъдем благодарни на хората, които се борят на първа линия с коварната зараза.

Още от Digial: Бил Гейтс предупреждава, че подобна пандемия като COVID-19 ще се случва на всеки 20 години