Случвало ли ви се е да ви се налага да излезете, а iPhone-а ви да показва предупреждение, че зарядът на батерията привършва и трябва да презаредите. В такива случаи определено би ви се искало да знаете как бихте могли да заредите телефона си по-бързо.

 

От Business Insider са убедени, че предложените от тях съвети ще ви помогнат да зареждате смартфона си по-бързо от обикновено. Ето кои са те:

1. Зареждайте iPhone-а си от централната електрическа мрежа, а не от лаптопа си

Когато бързате, използвайте зарядното и контакта в стената или външна батерия вместо USB порта на вашия лаптоп. USB портовете обикновено осигуряват 0.5A, така че едно зареждане по този начин ще отнеме повече време в сравнение с адаптер с 1A мощност. Дори един USB 3.0 порт осигурява само 0.9A максимална мощност.

 

Освен това, ко свържете вашия iPhone към вашия Mac например, ще започне веднага синхронизиране, което ще доведе отново до по-бавното зареждане на телефона ви.

2. Използвайте правилното зарядно

Apple създават аксесоари за своите устройства, но има зарядни устройства от реномирани марки като Anker, Monoprice и AmazonBasics, които са по-бързи и по-надеждни. Оригиналното зарядно на Apple осигурява 1 А, въпреки че iPhone е в състояние да поеме 2.1 ампера. Така че ако може да си осигурите по-мощно зарядно направете го!

3. Махнете калъфа, ако вашия iPhone има такъв

Смартфоните използват литиево-йонни батерии, който се подчиняват на един прост принцип: охладената батерия е по-добрата батерия. Така че премахването на калъфи и капаци ще помогне на батерията да не се загрява и да остане със стайна температура или дори по-ниска. Ето защо когато бързате да презаредите телефона си е разумно да го поставите на по-хладно място – под климатика например. 

4. Изключете iPhone-а си

Ако телефонът ви е изключен докато се зарежда, батерията му няма да прави нищо друго освен да събира заряд. Не е задължително обаче да стигате до тази крайност, но може да изключите екрана или да влезете в менюто и да забраните известията, както и да изключите услугите за местоположение или мобилните данни.

5. Включете самолетния режим, ако сте наистина в капан

Ако съветите до тук не са достатъчни, може да включите Airplane Mode. Този режим деактивира неща като клетъчни данни, Wi-Fi и Bluetooth и зареждането ще се случва по-бързо. Apple има друга функция, наречена Low Power Mode в iOS 9, която работи в по-лека версия и може да използвате ако решите.

6.  Уверете се че Lightning порта е чист

Уверете се, че в Lightning порта няма конци, прах или други боклуци, които физически да блокират зареждането.

 

Вижте 6 неща, които трябва да изтрием ако паметта на iPhone е пълна