QR кодовете са навсякъде около нас. Много листовки, някои вестници, брошури, плакати и билбордове имат такива кодове, за да ни предоставят бърз достъп до онлайн ресурси, без да е необходимо да копираме дълги URL адреси. QR кодовете също така са чудесни за споделяне на информация за контакт и пароли за Wi-Fi.

 

1. Как да сканираме QR кодове с Android смартфон

За да ги прочетем обаче имаме нужда от подходящ софтуер. За щастие в наши дни повечето Android телефони се предлагат с предварително инсталирани решения, така че не е нужно да изтегляте още едно приложение. Освен това някои браузъри имат вградени скенери.

 

2. 5 приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Игри, сигурност и практичност. Това е краткото обобщение на селекцията приложения, които идват тази седмица.

 

 

3. Teхнологията Quick Charge 5 може да зареди смартфон от 0 до 100% за 15 минути

Qualcomm представиха официално най-новата версия на популярната си технология за бързо зареждане. Quick Charge 5 доразвива възможностите на стандарта и осигурява оптимална мощност от над 100W. Благодарение на това потребителите могат да очакват да заредят смартфон от 0 до 50% за едва пет минути, като захранването на целия капацитет изисква 15 минути.

 

4. Потребителите на Аndroid са по-лоялни към любимия си бранд от собствениците на iPhone

Двете водещи операционни системи за смартфони имат множество различия и са фокусирани към предлагането на уникално преживяване на потребителите. Apple винаги са били известни с консервативния подход, който не позволява големи проблеми в кода на iOS, което гарантира сигурност и стабилност на софтуера.

 

 

5. Какво ще представлява функцията Call Merge в Microsoft Teams

Microsoft Teams е приложение, което разшири значително потребителската си база по време на пандемията от COVID-19. Заглавието продължава да се конкурира с Google Meet, Zoom и другите водещи платформи за комуникация и видео разговори.

 

6. Хакери искат $10 млн. откуп от Garmin

Хакерите не спират да изненадват експертите със своята изобретателност. Изключителната им активност постоянно подобрява методите, с които проникват в потребителските акаунти. Всичко това налага да бъдем доста внимателни, за да се предпазим.