YouTube са най-голямата видео платформа в интернет, но това не означава, че услугата не може да се развива и обхваща допълнителни сегменти. Специалистите от Google експериментират с разнообразие от нови функции, които да ни стимулират да бъдем по-активни в своите профили.

 

1. YouTube тестват функция за запис на 15-секундни видео клипове подобни на TikTok

Вече са стартирали тестове с нов формат, който позволява на потребителите да записват видео клипове с продължителност от 15 секунди. По този начин YouTube ще опитат да привлекат към себе си аудитория от TikTok, което на практика популяризира тази функционалност. 

 

.

 

2. Какво е TikTok за бизнеса и как работи

TikTok е приложение, което генерира впечатляващ трафик. Невероятният успех на платформата стартира още през лятото и продължава с пълна сила. Вече са регистрирани над 2 млрд. инсталации на TikTоk за водещите платформи за смартфони, което е подходяща илюстрация за огромната аудитория на заглавието.

 

3. Най-добрите браузъри за Android

За разлика от Apple, който изисква всички браузъри на трети страни да използват механизма за рендериране на Safari, Google позволява всеки уеб браузър, с който и да е двигател да бъде публикуван в Play Store - предоставяйки по този начин повече възможности за съриране в интернет на Android устройствата от всяко iOS устройство.

 

4. Facebook вече ще ни предупреждава, ако споделяме стари новини в профилите си

Facebook опитват да стимулират потребителите да качват повече съдържание и респективно да прекарват максимално дълго време в своите профили. Компанията също така полага усилия да гарантира, че постовете, които виждаме всеки ден са достоверни и не съдържат обидни или нецензурни мотиви. 

 

 

5. iPhone 12 ще е по-евтин от iPhone 11

Apple продължават да бъдат център на внимание през последните дни заради конференцията WWDC 2020. По време на събитието разбрахме интересни детайли за множество предстоящи продукти на компанията. Основният акцент бе iOS 14 и широкия набор от функционалности, които ни очакват в софтуера, чиято премиера ще е през есента. 

 

6. Защо Viber прекратява бизнес отношенията си с Facebook

Viber официално заяви, че преустановява всякакви бизнес отношения с Facebook. Viber ще премахне от платформата си Facebook Connect, Facebook SDK и GIPHY. Също така, всички рекламни разходи в социалната платформа ще бъдат спрени, с което Viber се присъединява към нарастващото глобално движение срещу технологичния гигант #StopHateForProfit.