Повечето съвременни телефони привличат вниманието ни с красивия си дизайн и неограничените възможности, които предлагат.

 

1. Защо съвременните телефони са толкова крехки джаджи

За съжаление, въпреки огромната си мощ от вътре, външно това са едни изключително крехки устройства. А цената им никак не е малка и искаме когато си купуваме скъп телефон да го ползваме без страх, че може да го изпуснем на земята.

 

 

2. Epic Games започва война срещу Apple и Google след като премахнаха играта Fortnite от AppStore и Play Store

Frotnite е едно от най-популярните заглавия за собствениците на смартфони с Android. Мобилната игра се разработва от Epic Games и в продължение на дълго време не можеше да се изтегли от Google Play. Причината е нежеланието на компанията да предоставя 30% от приходите си на Google заради дистрибуцията в онлайн магазина им за приложения.

 

3. Как да работите на компютър с Windows 10, ако ви е счупена клавиатурата

Ако клавиатурата на вашия Windows 10 компютър има счупен или липсващ клавиш, а той е такъв, който използвате често, навярно се затруднявате да работите. Ето няколко идеи, с които може да се опитате да решите проблема докато си купите нова клавиатура.

 

 

4. Премиерата на Google Fuchsia OS наближава

Аndroid не е единствената операционна система на Google. Другите платформи на компанията са Wear OS за часовници, Android Auto за автомобили и Chrome OS за бюджетни лаптопи. Технологичният гигант също така работи от дълго време над още един проект с името Fuchsia OS

 

5. Аlibaba може да е следващата жертва на Доналд Тръмп след TikTok и WeChat

Търговският конфликт между САЩ и Китай засяга милиони хора, които са засегнати от рестрикциите за достъп до продукти и услуги, но също и до стоки с по-високи мита. Huawei е добър пример за компания, чиято бизнес стратегия е поставена на карта заради влошените отношения между двете страни.

 

 

6. 95% от китайските потребители биха запазили приложението WeChat, отколкото своя iPhone

Много потребители тепърва ще бъдат засегнати от влошените отношения между САЩ и Китай. Проявленията на този конфликт ще са свързани със спирането на достъп до популярни приложения. В момента актуалната тема е потенциалната забрана на TikTok и търсенето на американски купувач на заглавието.