Искате да научите чужд език? Може да направите това с подходящо за вас приложение. Но търсенето на такова в Play Store може да ви отчае, защото има много приложения за изучаване на чужди езици. А едва ли искате да инвестирате време в някое приложение и да откриете, че то не е подходящо за вас.

 

1. Най-добрите Android приложения за учене на чужди езици

Списъкът съдържа само най-популярните Android приложения за учене на езици, които освен това са оценени високо

 

 

2. Пазарът на лаптопи с AMD процесори бележи огромен ръст

AMD продължават със солидното си представяне в технологичната индустрия и максимално да се възползват от проблемите на Intel. Компанията очаква да има сериозно предимство над своя конкурент поне до края на следващата година.

 

3. Най-интересните функции в смартфоните Samsung Galaxy Note20 и Note20 Ultra - цена и наличност в България

Samsung бе домакин на първата в историята на компанията виртуална премиера Galaxy Unpacked, предавана на живо от Южна Корея. На нея беше представено портфолио от пет нови мощни устройства: Galaxy Note20 и Galaxy Note20 Ultra – най-мощната серия на Note досега; Tab S7 и S7+ - многофункционални таблети; Galaxy Watch3 – премиум смарт часовник с високотехнологични функции за грижа за здравето; Galaxy Buds Live – стилни и ергономични слушалки с изключително качество на звука; и Galaxy Z Fold2 – новото поколение смартфон със сгъваем екран с усъвършенствани технологични функционалности.

 

 

4. Microsoft Teams вече поддържа телефонни разговори

Популярното приложение за видеоконференция отново стана обект на голям ъпдейт, който допълнително ще улеснява работата на потребителите. Най-интересната характеристика на актуализацията е възможността за провеждане на телефонни разговори от Microsoft Teams.

 

5. Вече можем да комуникираме с бизнеса в Messenger без да имаме профил във Facebook

Facebook Меssenger е водещо приложение за комуникация, което е интегрална част от мащабната екосистема на компанията. Компанията предостави няколко актуализации на платформата от началото на кризата с COVID-19 досега.  Водещ приоритет за Facebook е да предложи максимално бърз и удобен начин на представителите на бизнеса да комуникират с потребителите във Facebook Messenger

 

 

6. Защо купуването на ARM от NVIDIA няма да бъде успешна сделка, според съоснователя на ARM

Евентуалната продажба на ARM е една от най-дискутираните теми в индустрията през последните дни. Реализиране на подобна сделка може да промени сериозно баланса на силите в пазара на полупроводници. Припомняме ви, че NVIDIA може да купи ARM за повече от $32 млрд., като е възможно и други компании да предложат свои оферти за купуване на английския производител.